mikerbest Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Witam kompletuje sprzęt (niedrogi) i oto co mam msi p35 neo2 fir e2140 (będę kręcić - egzemplarz kręci się do 3,2) gigabyte hd 4850 512ddr3 a-data 2x1 gb 800mhz gaming edition chieftec hpc 410W dysk 80gb ata seagate czy ten zestaw starczy do pogrania w najnowsze ścigałki i strategie na full detalach przy 1600x1050?? Jesli nie to co musze zmienić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 (edytowane) Masz już ten zasilacz ? Bo jeżeli nie to pewnie dało by się dobrać coś lepszego. On ma 240W na 12 czyli 20A - stosunkowo mało. Raczej by pociągnął ten cfg nawet po oc, ale mocniejszy od niego będzie chociażby mc 350, czy fortron 400pnr. Trochę mylisz modele zasilasza to nie jest seria gps tylko hpc na linii 12V ma 288WRacja, niedoczytałem a w googlach wyskoczył mi ten. Ciekawe ile ten hpc przeleżał na półce bo to staroć jest. Lepiej kupic jakiegoś hln/hlc z allegro bez gwary niż to. Edytowane 27 Czerwca 2009 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikerbest Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 (edytowane) Trochę mylisz modele zasilasza to nie jest seria gps tylko hpc na linii 12V ma 288W proszę o odpowiedź w sprawie o jaką pytam w pierwszym poście Edytowane 27 Czerwca 2009 przez mikerbest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 kup ram 2G w jednej kości , potem dokupisz drugą kość (np goodram 2G 800 cl5) procek może trochę ścinać grafikę grafika , powinna wystarczyć do tej rozdzielczości zasilacz mimo wszystko ma słabszą linię 12V niż modecom mc 350 , ale powinien wystarczyć (chociaż będzie się pocić) dysk stosunkowo wolny , plik wymiany będzie powodował ściny (a bez niego nie pograsz bo mało ramu) , acha i gra zajmująca 15-30G na dysku to teraz częsty obrazek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeMtin Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Miałem e2140 @ 3.2 ghz i do tego 8800 gts 512 (podobna do hd4850) i w grach typu crysis, bioshock, można było odczuć że procesor mimo wysokiego taktowania nie wyrabia przez małą ilość pamięci L2. Było dużo fps, a mimo to gdy poruszałem kamerą o 90 stopni w którąś stronę gra zwalniała. Po wymianie na pełnego c2d takie coś już się nie zdarzało. e2140 w dzisiejszych grach już nie wyrabia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikerbest Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Ciekawe ile ten hpc przeleżał na półce bo to staroć jest. Lepiej kupic jakiegoś hln/hlc z allegro bez gwary niż to. wszystkie częsci kupuje używane także ten zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...