Krydor Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Pamiatki jak widac slabiutkie do krecenia. Zreszta nigdy nie krecilem ramu i mam kilka pytan. Co jest lepsze zwiekszanie czestotliwosci pracy pamieci czy timingi? Mam athlona ktorego podkrecilem 9 x 278 = 2502. Pamieci chodza na dzielniku 166 czyli 228(456). Zrobilem przed chwila memtest i wyskoczyly errory. Czyli co zwiekszac napiecie? Jak krecic ram aby nie przecholowac:D? Nie mam jak sprawdzic temp itp. Na dzielnik 200 nie ma co przestawaic bo wtedy to jakies 280(560) chyba ze zmienie na wyzsza magistrale i zmienie mnoznik. Ale pewnie nic wiecej sie nie wycisnie. Narazie mam ustawione standardowe tymingi na 200(400) czyli 3 3 3 8. Na CL 2.5 czy 2 nawet nie wstaje. Co robic? Zwiekszac czestotliwosci i zwiekszac napiecie czy pobawic sie tymingami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DollarMan Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Możesz zwiększyć napięcie, albo zwiększyć timingi. Bardziej polecam to 1. rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...