Skocz do zawartości
whtvr

Modernizacja Komputera - Czy Ten Zestaw Będzie Dobry?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam w planach modernizację komputera, mam na to 1300zł + to co dostanę za stare części. Aktualnie mam coś takiego:

zasilacz - Chieftec 400W

grafika - GeForce 7900GS 256Mb

procesor - AMD Athlon x2 6000+ (2x3.0GHz)

płyta gł. - Gigabyte GA-M55S-S3

ram - Patriot 2x1GB 800MHz

Znajomy doradził mi taki sprzęt:

Procesor : AMD Phenom II X3 710

Płyta Główna : ASRock A780GXH

Karta Graficzna : Asus Radeon HD4850 512MB

Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W

HDD : WD6400AAKS 640GB sATA II 16MB (dysk mam tylko 250GB dlatego muszę coś dokupić)

w sklepach których szukałem najtaniej znalazłem całość za ~1700zł, a muszę jeszcze jakieś pamięci ram dokupić (4GB) no chyba, że mi kasy nie starczy.

Jeśli ma ktoś jakieś rady co zmienić, co zostawić, jakie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> pamięci RAM i za ile dam rade stare części sprzedać to chętnie je poznam. Dodam tylko, że jeśli już mam brać taką kartę graficzną to z założeniem, że gdy będzie mnie stać na drugą to takową dokupię i podłączę w crossfire dlatego zasilacz chyba będzie musiał być minimum 500W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co polecicie zrobić z pamięciami? zostawić te co mam i dokupić drugi taki sam zestaw czy sprzedać i kupić jakieś 2x2GB? moglibyście ew. polecić jakieś dobre pamięci (myślę nad ew. kręceniem ich do 1066)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi