Skocz do zawartości
kubolin

Super Tani Komp Zamiast Dvd

Rekomendowane odpowiedzi

witam proszę o pomoc w doborze części do kompa który ma głównie odtwarzać filmy itd. części mają być umieszczone w obudowie po dvd(28x35x6) więc będzie potrzebna płytka micro atx.

co już mam : ram 1 gb ddr 2 dvd-rw slim dysk 2.5 80 lub 120 sata obudowe :D

co mi macie poradzić

kartę graficzną low profile myślałem o radeon 4350 bo jest low profile i ma hdmi (karta musi być maxymalnie tania ok 100zł i mieć wspomaganie w hd aby pc mógł wyświetlić filmy w hd ready )

procesor nie wiem jaki myślę że ma być tani do 100zł(oczywiście czym taniej tym lepiej)i mieć około 3ghz

płytę jaki socket w takim budżetowym pc ma być micro atx

myślałem o płycie FUJITSU SIEMENS D2151 Intel 945G bo kosztuje 69 zł i procu p4 3ghz na szynie 533

ale nie wiem czy to dobry pomysł

zasilacz (ile watów będzie potrzebne) myślałem o czymś z ibm albo dell bo są małe

za pomoc z góry dziękuję pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO http://www.allegro.pl/item670672607_zotac_...ifi_okazja.html + X2 i jakiś zasilacz 80W. Nie trzeba grafiki, chociaż nie podałeś, ile masz do wydania na ww. cel.

Do obudowy po dvd raczej microATX się nie zmieści. ITX, bo to o właśnie ten standard Ci chodziło, chyba także nie.

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

microatx do tej obudowy się mieści (sprawdzone) na itx mnie nie stać :-( . zresztą na x2 niestety też .komp ma być super tani bo jedynie co będzie robił to odtwarzał filmy z allplayera i power dvd .komp będzie złożony w większości z używek .co do mobo ze zintegrowaną grafiką od amd to jestem jak najbardziej za(takiego rozwiązania używam aktualnie )ale to jest zwyczajnie droższe od osobnej karty no chyba że wystarczy intel GMA950 do hd ready (w połączeniu z jakimś 3 ghz) co myślicie o takim rozwiązaniu??

Edytowane przez kubolin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi