gulczas1985 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Witam od tygodnia jestem posiadaczem notebooka Lenovo Y530 (t4200; gf9600m gs). Nie wiem czy to normalne ale zauważyłem, że podczas pracy leciutko widać np. na okienku rozmowy gg "lekko ciemniejsze paski co parę pixeli", szczególnie widoczne przy dużych (skrajnych kątach) patrzenia na matryce. Bawiąc się kontrastem można to zmniejszyć. Aha ustawiając kolor z 32 na 16 bit. zjawisko nie występuje. Poniżej dałem foto może będzie widać to zjawisko. Dzięki za pomoc. poniżej link do zdjęć http://picasaweb.google.com/gulczas/LCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Ja nie widzę żadnego problemu na zdjęciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulczas1985 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Ja nie widzę żadnego problemu na zdjęciach.Dodałem nowe zdjęcie i tutaj (na powiększeniu) na pasach szarości, szczególnie na jaśniejszych widać o co mi chodzi. http://picasaweb.google.com/gulczas/LCD#5352293891384405362 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Mówisz o tych cieniutkich pionowych ? Prędzej niska jakość matrycy albo coś z kartą grafiki nie tak. Może być też marna taśma matrycy ale Lenovo raczej nie pcha się w szrot jak HP. Możesz spróbować to zareklamować, kosztów nie poniesiesz a będziesz przynajmniej wiedział ocb. Załącz im zdjęcia i określ dokładnie o co chodzi. Według mnie nie ma awarii. Nie przyglądałem się innym Y-530 ale wydaje mi się, że to normalne. Edytowane 28 Czerwca 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulczas1985 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Mówisz o tych cieniutkich pionowych ?Właśnie chodzi mi o te linie. I zastanawiam się czy to normalne czy jakaś mała usterka bo w sumie to mój pierwszy lapek z matrycą glare podświetlaną led. Może jakiś posiadacz y530 się wypowie w tym temacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 ale to na 16 czy na 32? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulczas1985 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Te linie są na 32 bit widoczne, kontrastem i jasnością można to zniwelować do minimum ale niewiem czy to normalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 U mnie na Y530 nie zaobserwowalem czegos podobnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...