luk-kra Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 witam, ostatnio u mojego taty na laptopie wyskakuje dosyć często blue screen laptop to fujitsu siemens amilo si1520 oto kod błędu: STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0x87DDB8, 0x0CADAF4, 0x00000000) i plik z katalogu minidump: http://www.speedyshare.com/136738376.html więc otworzyłem ten plik co podałem przez WinDbg i korzystałem z symbole file match i wskazał mi błąd z AFD.sys - Ancillary Function Driver for WinSock przetestowałem memtestem i hdtune laptopa. wkleję screeny żeby było czarno na białym memtestem zrobiłem po 5 całych testów na każdą pamięć RAM i nie wykazało błędów. jedyne co mnie martwi to dlaczego są różne timingi ??? natomiast hdtune błędów nie wykazał ale nie wiem jak interpretować zakładkę heatlh proszę o pomoc w interpretacji screenów i mojego problemu dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) A kiedy ostatnio robiłeś recovery ? Kod wskazuje raczej na uszkodzenie systemu. Sprawdzałeś na innym Ramie u siebie ? Znalazłem też informacje o niekompatybilności pamięci RAM. Nie masz tam przypadkiem dwóch różnych kostek ? Edytowane 28 Czerwca 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk-kra Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) recovery nie robiłem jakoś nigdy tego nie uznawałem zawsze mam kopie co tygodniową ojca dokumentów na płytce. te bluescreeny wyskakiwały kiedyś tam...więc zrobiłem format a one znowu wyskakują co jakiś czas. ram wymieniłem rok temu z 2x512 na 2x1gb wiesz co do ramu jeszcze to właśnie patrze na pudełko i są to dwie identyczne kości ten sam model to samo oznaczenie, dokładniej KINGSTON kvr533d2s4/1g , 1gb pc2-4200 cl4 200 - pin sodimm pamiętam że chciałem kupić i więcej i szybsze ale w helpdesku fujitsu powiedzieli mi że moge max 2gb i max 533Mhz offtop: jeżeli to jest zły dział to proszę o przeniesienie tego wątku bo przez przypadek tu założyłem,chciałem w dziale windows Edytowane 28 Czerwca 2009 przez luk-kra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk-kra Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 bardzo proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...