Skocz do zawartości
ozyryss2

Jaki Zasilacz Do Mojego Mojej Konfiguracji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zakupiłem komputer :

Procesor C2D E7400

2 Gb ramu

dysk 500gb sata

zasilacz incore450W

chce sobie teraz kupic grafike gf 9800gt lecz wiem ze mam za slaby zasilacz i teraz pytanie czy zasilacz MOdecom MC 430W Carbon wytrzyma ta konfiguracje prosze o odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

feela to za 180 zl mozna kupic juz 500w czytałem recenzję zasilaczy MC i maja dobrą z o tym Corsair pierwszy raz slyszę możęsie ktoś jeszcze wypowię z inną propozycją

Edit

poczytałem troche forum i widzę ze chwalony jest tez ten zasilacz http://x-kom.pl/index.php?show_prod=42823 czy byl by dobry do mojego kompa i co to znaczy ze jest on oem ablo bulk

Edytowane przez ozyryss2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytałem troche forum i widzę ze chwalony jest tez ten zasilacz http://x-kom.pl/index.php?show_prod=42823 czy byl by dobry do mojego kompa i co to znaczy ze jest on oem ablo bulk

Ten fortron z linka to jakaś lipa.

Jeśli jego opis jest prawdziwy,to jakaś niedoróbka-2 molexy,2 sata,1 fdd i zero 1x6pin do grafy (na zdjęciu znów widać że są 4 molexy,czyli inny model) no i zamiast wiązki ATX w jakimś oplocie jest jakaś pajęczyna.

Ten modecom jest nieźle wyposażony,ale na pasywne PFC.

Edytowane przez Miodnyj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to znaczy ze jest on oem ablo bulk

Wersja OEM to po prostu produkt i nic więcej (czasem np. w przypadku napędów jeszcze jakiś program do nagrywania), najczęściej zapakowany w woreczek strunowy/folię bąbelkową (w zależności od wielkości i wagi produktu), wersja BULK to produkt+wyposażenie , a więc lepiej zapakowany, z różnymi dodatkami (płyty, futerał na kable itp.) - bardziej "wypasiony".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to może jak ten jest taki glośny to moze pentagram 460W bedzie lepszy i cichszy ?

Nie jest wcale taki głośny.

grzeg255 pisał że głośny w porównaniu z innymi jakie miał (zapewne cichszymi).

Zapewniam Cię że są dużo głośniejsze zasilatory na rynku.

Pentagram owszem może być cichszy,ale droższy-jeśli więc cena nie ma dla Ciebie znaczenia,to bierz penta.

Jak Ci będzie za głośno,to zrobisz fanswapa i po krzyku.

Edytowane przez Miodnyj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzsiiaj kupilem go zamontowałem ale jest cichy przynajmniej jeszcze glosniejszy byl ten stary a przy zakladaniu przy kostce 24 pin zauwazylem ze jednego kabelka nie bylo w ktoryms z srodkowych piniów a brakujacy kabalek byl wlozony do pierwszego pinu tzn ze w 1 pinie byly 2 kabelki czy tak powinno byc czy po prostu jakis przekombinowany kupilem juz zailacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzsiiaj kupilem go zamontowałem ale jest cichy przynajmniej jeszcze glosniejszy byl ten stary a przy zakladaniu przy kostce 24 pin zauwazylem ze jednego kabelka nie bylo w ktoryms z srodkowych piniów a brakujacy kabalek byl wlozony do pierwszego pinu tzn ze w 1 pinie byly 2 kabelki czy tak powinno byc czy po prostu jakis przekombinowany kupilem juz zailacz

Wszystko w najlepszym porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo sie zdziwiłem trochę jak zobaczyłem ze jedno okienko jest puste a w drugim są na raz 2 kabelki ale podloczylem wszytko narazie działa ale jeszcze nie kupiłem karty graficznej wiec nie ma obciążenia

EDIT

Obejrzałem stary zasilacz i w nim tez wchodza 2 kabelki w pierwsze pin ale pozostałe piny sa wszystkie wiec cos mi sie wydaję że kupiłem wybrakowany zasilacz bo w koncu sama nazwa zlacza moiw 24 pin a u mnie jest tylko 23 bez tego jednego czy tak moze zostawc czy isc reklamować zasilacz

oto fotka tej wtyczki i widac ktorego pinu brakuje prosze pomożcie bo juz nie wiem co mam z tym robic :

Dołączona grafika

Edytowane przez ozyryss2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brakujący pin to -5V, nowe zasilcze nie mają tego napięcie bo nowe kompy nie potrzebują go.

edit:

bo juz nie wiem co mam z tym robic

Nie szukać problemów tam gdzie ich nie ma.

edit 2: jeśli nudzi Ci się to możesz czytać brak jednego przewodu w zasilaczu

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi