Swistaq Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Ostatnio czyściłem cały komputer (odkurzacz+sprężone powietrze), wszystko było wyciągane poza obudowę, wymieniona pasta na procu, grafika nie była rozkręcana, zasilacz też. Objawy są takie, po bardzo różnym czasie pracy czasem to parę minut czasem po pół godziny, obraz zamienia się w drgające fale kolorowe bardzo nieregularne w tym czasie słychać bzyknięcie chyba w zasilaczu, ale nie daję sobie głowy uciąć, po czym obraz powraca do normy, w tym momencie komp wisi, lampka dysku się pali i koniec. Macie jakieś pomysły ? Grafa? Zasiłka ? Konfiguracja: Procesor: Intel Pentium 4 630 SL7Z9 Płyta główna: Abit AW8-MAX, i955X ICH7/R, Phoenix 08.11.2006 Grafika: MSI NX7600GT-VT2D256E-HD, GF7600GT Ram: Kingstone KHX6400D2LL/2GN DVD: Pioneer - wyciągnięty i przełożony do innego kompa Zasilacz: Chieftec ATX-410-212 Dysk: Seagate ES 320GB Chłodzenie: Zalman CNPS7700-Cu - był, teraz jest Box Dźwięk: SB X-Fi Platinum - był, teraz nie ma nic, wsadzona jest karta od płyty wyjścia od wbudowanego kodeka - nie włączony w biosie. Pozdrawiam Ps. Sprzęt był kręcony wcześniej, teraz chodzi na ustawieniach standardowych. Edytowane 28 Czerwca 2009 przez Swistaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb_asasello Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 No proszę, ja mam na takim samym zestawie identyczny problem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciciu27 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) A przed czyszczeniem działo się tak samo? Bo może po czyszczeniu coś się obluzowało albo jest nie wystarczająco dociśnięte.Sprawdziłbym też główny zewnętrzny kabel zasilający i gniazdo zasilacza.Sam miałem kiedyś bzyczenie w zasilaczu i zwisy kompa z tego powodu. Edytowane 27 Lipca 2009 przez ciciu27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...