GeMtin Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Posiadam wentylator Thermaltake TT-1225, ma on dwa kable uchodzące z niego. Pierwszy to zwykły molex, który należy podłączyć do molexa z zasilacza. Drugi to zwykły kabel który trzeba podłączyć do płyty głównej. Mimo iż komputer widzi wentylator nie umiem regulować jego obrotów, przez co wentylator jest naprawdę bardzo głośny.(obroty ok. 2300, na stronie producenta jest napisane ze domyślnie powinno być 1400) Posiada ktoś podobny wentylator, i mógłby mi powiedzie jak zmienił obroty tego wentylatora? Płyta główna to Asus p5w dh deluxe. Przypuszczam że wentylator działa ciągle na 12V, a chciałbym uzyskać ~5V Edytowane 28 Czerwca 2009 przez GeMtin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 jak chcesz 5V, to zamien kolejnoscia kabelki przy tym molexie, ktorego podpinasz do zasilacza. wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeMtin Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Do molexa uchodzą dwa kable, zamieniłem je miejscami ale teraz wentylator wgl. nie działa. @edit: mój błąd, działa, dzięki za pomoc : ) Edytowane 28 Czerwca 2009 przez GeMtin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...