Granat Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Mam pytanie i liczę na sugestie: Aktualnie posiadam takowe pamięci: http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC/Ge...pelny,id,27986/ Chciałbym zwiększyć ilość ram do 4gb. No i tu pytanko. Kupic taki sam zestaw? Szczerze, to trochę się obawiam coby pasowały.Te które mam kupowałem prawie dwa lata temu więc może coś się pozmieniało. :wink: Czy też kupować zupełnie nowe 4gb?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Dokupowanie takiego samego zestawu w ogole nie jest oplacalne.Sprzedaj te co masz i kup sobie 2x2GB np.Ocz special Ops 800,bo chyba chodza po nie cale 180zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 No dobra. Skoro kupować to OCZ?? Zależy mi na pamięciach stabilnych przede wszystkim.Podkręcanie raczej w gre nie wchodzi. Więc OCZ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Hmm... Masz asusa mn32sli , poczytaj na zagranicznym forum asusa + ocz czy nie ma problemów. Ja sam przed chwilą kupiłem 2x2gb ocz reaper, i dużo się naczytałem, że ocz nie działa. Ogólnie moja jest wybredna na ramy. Nie wiem jak z Twoją płytką. Moja płyta oficjalnie wspiera ramy 800 mhz. Ja kupiłem 1066mhz i pracują z taką częstotliwością o niebo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Na tym asusie ocz powinny smigac jak zloto.Mialem M2N-Sli deluxe i z zadnymi pamiatkami nie mialem problemow. Polecilem te ocz,poniewaz cena jest dobra,rownie dobrze mozesz poszukac goodramow,kingstonow,jezeli beda tansze. Edytowane 28 Czerwca 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Te Special OPS'y to najtańszy szajs. Pewnie nie zrobią nawet 800 na CL4, więc lepiej dołożyć te 3 dychy u kupić hyperX 1066 cl5. Przynajmniej Cię nie ograniczą w ewentualnym OC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Te Special OPS'y to najtańszy szajs. Pewnie nie zrobią nawet 800 na CL4, więc lepiej dołożyć te 3 dychy u kupić hyperX 1066 cl5. Przynajmniej Cię nie ograniczą w ewentualnym OC :wink: Na płycie wspierającej oficjalnie 800 te 1066 będa chodzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Na płycie wspierającej oficjalnie 800 te 1066 będa chodzic?Będą, ale to ma znaczenie tylko przy OC, bo płyta odpali na 800. Generalnie masz dość sporo marek do wyboru, ale od budżetowych ops-ów trzymał bym się z daleka. Edytowane 28 Czerwca 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Te Special OPS'y to najtańszy szajs. Pewnie nie zrobią nawet 800 na CL4, więc lepiej dołożyć te 3 dychy u kupić hyperX 1066 cl5. Przynajmniej Cię nie ograniczą w ewentualnym OC :wink: Jakbys czytal dokladniej,to moze zauwazylbys,ze oc nie bedzie,wiec nie wiem po co sie tu prezyc.Kupic Najtanszy zestaw 800 i koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 .Kupic Najtanszy zestaw 800 i koniec. No tak, pozostaje tylko kwestia producenta. http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC/Co...pelny,id,43839/ Może być? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Ale po co chcesz wydawac ponad 200zl na ram,ktory i tak bedzie sie marnowal??Te ktore podales juz w ogole kicha i na dodatek drogo.Powtarzam,jezeli nie bedziesz nic krecil,to bierz te ocz http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=11993 No chyba,ze chcesz wydac wiecej i w razie potrzeby jakby Ci sie cos odmienilo w kwestii oc,to lykaj teco podal trymek,ewentualnie poszukaj goodram pro 1066 Edytowane 28 Czerwca 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Za podobną cenę znalazłem jeszcze takie : http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=11676 "Szajsowe" OCZ będą lepsze? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Ten sam poziom.Jedne i drugie beda ok,przy czym ja obstawiam za ocz.I nie pomysl,ze dlatego,ze sam mam w sygnaturce ocz,bo moje to inna bajka,kupowane za czasow gdy nie robiono g...i cena wynosila 800zl i to sciagane z Kanady,bo taniej hehee Edytowane 28 Czerwca 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Pozwolę sobie sie podłączyć, ponieważ mam identyczny dylemat. Czy w przypadku mojego zestawu, dokupienie 2GB cokolwiek da, czy powinienem raczej odkładać na nową maszynę? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Widzę u ciebie 1x1GB, więc jeśli w sumie będziesz miał 3GB to z pewnością różnicę odczujesz. Aczkolwiek twój król to już nie król, więc o graniu w nowsze pozycję możesz raczej zapomnieć. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...