oliveyra Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Jak wiadomo aura płata figle czasem dość nieoczekiwane i kosztowne. Wyładowanie atmosferyczne pociągło zasiłke (szefa 450W). Co kupić jeżeli priorytetem jest kasa. Intel D805 Palit 9600gt 512/256 ddr3 lekkie oc głównie procka Sprawa pilna bo komp nie świeci. Sprawdziłem sprzęt wkładając swojego pentagrama i wszystko śmiga więc tylko zasiłka. Myślałem nad fortronem 350 z allegro ale boję się że nie da rady. Liczę na wasze propozycje abym mógł zamówić rano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Fortron 350W z mocną 12V bez problemu da radę, więc możesz śmiało brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliveyra Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Ten będzie wystraczający? Jakoś nie łapię tych dwóch lini 12V. Niech mnie ktoś oświeci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) IMO TEN będzie lepszy, ale poczekaj jeszcze na inne opinie. edit teraz link powinien działać Edytowane 28 Czerwca 2009 przez izded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliveyra Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 IMO TEN będzie lepszy, ale poczekaj jeszcze na inne opinie. Problem w tym, że ta strona nie chce mi się wczytać i nawet nie wiem co tam jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzuczA$ty Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Podepnę się pod temat. Potrzebuję taniego zasilacza pod konfigurację: DFI Blood Iron P35 Intel Duo Core E2140 1.6GHz@3.2GHz 2x1Gb ddr2 kostki micron D9gmh@400MHz ATI X800 Do tego FDD, HDD, nagrywarka, dźwiękówka, 6 wentylatorów (ciszy niestety nie ma). Potrzebuję dobrego i taniego psu (coś w okolicach 50zł), który to pociągnie. Komp do neta, ściągania, słuchania muzyki, wszystko naraz. Spalił się na nim już Enermax EG465AX-VE, a w Huntkeyu HK-400AP siadły cewki, cały czas syczy i przy zwykłym użytkowaniu pada, restartując mi kompa. Gwary już nie ma. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 28 Czerwca 2009 przez CzuczA$ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Jak do 50 zł to może być ten fortron co podałem ma silną linię 12v i wiatrak 12cm za to nie ma wtyczki 6pin ani złącz sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzuczA$ty Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Dysk zasilany 4pin, a do grafiki mam przejściówkę na 4pin, więc okablowanie spoko, byle by dał rady bez żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Dysk zasilany 4pin, a do grafiki mam przejściówkę na 4pin, więc okablowanie spoko, byle by dał rady bez żadnych problemów. Za 50 zł to nie masz za bardzo wyboru, możesz mniej wiatraków podłączyć żeby zmniejszyć obciążenie Edytowane 28 Czerwca 2009 przez izded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliveyra Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 A takie coś. klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Nie tykać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 (edytowane) Nie tykać!I pisze to user FEEL'A :D I zaraz zaczniesz pisać że to nie Feel , a FEEL III (czyli wypas). Ta Akyga wciąga nosem tego fortrona i fila razem wzięte. Lęk przed nieznanym jest niewytłumaczalny,a to akurat przyzwoita marka choć mało znana. Panuje tu zbiorowa psychoza fortronowa-tylko ktoś zapomniał dodać że owe cudne fortrony są kilkuletnimi leżakami magazynowym. Dlatego kosztują nic i gwarancji nic (1 m-c). Edytowane 29 Czerwca 2009 przez Miodnyj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Niecałe 120zł za 580W , to nie może być dobry zasilacz , już nawet feel jest droższy (bo trzeba dać 150zł za 500W) , cena jest porównywalna do logica , więc i pewnie wykonanie takie samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 No dobrze - kto w takim razie robi akygę ? cwt, sirtec, fsp, delta ? No właśnie ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 (edytowane) I pisze to user FEEL'A icon_biggrin3.gifI co? mam czuć się gorszym? Ja mu odradzam, aby nie wlazł w tą qpe. Zresztą, FEEL 3 to już zasilacz. Lęk przed nieznanym jest niewytłumaczalny,a to akurat przyzwoita marka choć mało znana.600W za 120zł? Coś tu nie gra... Trochę pogoglowałem - utwierdziłem się w przekonaniu że to zły zasilacz czarna lista #1 czarna list #2 czarna lista #3 Edytowane 29 Czerwca 2009 przez Stachuuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 I co? mam czuć się gorszym? Ja mu odradzam, aby nie wlazł w tą qpe. Zresztą, FEEL 3 to już zasilacz.Nie musisz czuć się gorszy,ale Twój zasilator także jest na "czarnej liście" :D Zresztą ta akyga i feel to taka sama klasa sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliveyra Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Czyli tego skreślam. I nadal nie mam wątku. Fortron też raczej odpada, ten stary procek to ma spore zapotrzebowanie na paliwko. Lepiej aby był zapas mocy. Może tracer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Tracer nie jest lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Nie musisz czuć się gorszy,ale Twój zasilator także jest na "czarnej liście" Zresztą ta akyga i feel to taka sama klasa sprzętu. Zdecyduj się stary... Ta Akyga wciąga nosem tego fortrona i fila razem wzięte. Lęk przed nieznanym jest niewytłumaczalny,a to akurat przyzwoita marka choć mało znana. Sam sobie zaprzeczasz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliveyra Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Z tym traceren to żart był. Jest na tych listach. Jestem po rozmowie z panem i zmieniamy kryteria doboru. Nadal sugerujemy się ceną ale zasilacz ma uciągnąć za pół roku 4rdzenie i min 260gtx. Sam poszukam coś dopiero wieczorem. Ta akyga daje sobie radę bo znajomy właśnie mi pisał, że nie jest tragicznie tylko nie należy przeginać i mieć troszkę zapasu mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Nie słuchaj się znajomego. Jak 4 rdzenie i lepsza karta to BQ E6 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 (edytowane) I co? mam czuć się gorszym? Ja mu odradzam, aby nie wlazł w tą qpe. Zresztą, FEEL 3 to już zasilacz. 600W za 120zł? Coś tu nie gra... Trochę pogoglowałem - utwierdziłem się w przekonaniu że to zły zasilacz 3316468[/snapback] Jestem po rozmowie z panem i zmieniamy kryteria doboru. Nadal sugerujemy się ceną ale zasilacz ma uciągnąć za pół roku 4rdzenie i min 260gtx. Sam poszukam coś dopiero wieczorem. Delta 700W? http://www.allegro.pl/item669791061_delta_...stabilnosc.html 600W na lini 12V, to uciągnie kręconego i7 + GTX295 Edytowane 29 Czerwca 2009 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliveyra Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 (edytowane) Saleen ta delta to kręci ładnie licznikiem. Jednak znalazłem coś pod tego D805 i 9600gt. Ze swojego 460 jestem zadowolony więc ten powinien bez problemu dać rade. Dobry wybór? Tak przy okazji co warta to. Edytowane 29 Czerwca 2009 przez oliveyra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 U mnie ten Pentagram (460W) na sprzęcie z sygnatury pracował głośno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliveyra Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Biorę się za zamawianie i jak zwykle trzeba było jeszcze raz przelukać. Teraz dylemat. Chieftec 400W Pentagram 430W Amacrox 450W Szef głośny ale aktywne pfc. Pentagrama jestem pewien ale lubi być uciążliwy pod obciążeniami, aczkolwiek daje radę. Kusi mnie amacrox. Najdroższy ale najdłuższa gwarancja i chyba najcichszy. Do tego nie miałem jeszcze okazji testować. Na który byście postawili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 amacrox ma 400W (450W to moc szczytowa a nie robocza) i jego bym pewnie wybrał , jest produkowany przez tą samą firmę co fortrony (oraz mocecom mc ,ocz i jeszcze jakieś inne ale że mam sklerozę to nie pamiętam , ale ogólnie niezła marka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 (edytowane) Ciekawym wyborem może być jeszcze ten zasilacz: http://www.gral.pl/preview/rozni_producenc...n_120mm_57.html Edytowane 29 Czerwca 2009 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 fortona i delte kojarze ale ale reszta to dla mnie bardzo egzotyczne firmy . może by mu doradzić nie wiem jakieś tagana 380wat albo corsaira 400-450wat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 fortona i delte kojarze ale ale reszta to dla mnie bardzo egzotyczne firmy . może by mu doradzić nie wiem jakieś tagana 380wat albo corsaira 400-450wattagan 380 ma to do siebie że nie ma takiego wśród serii powyżej 25 , a tylko te mają mocną linię 12V ,więc do nowych kompów bedzie gorszy od fortrona za 50zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 może jestem w błędzie ale nie tylko linią 12v człowiek żyje i jakość elementów też ma znaczenie a nie uwierze że tagana robią z tych samych części co fortona czy delte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...