d3nis Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) Witam! mam problem (mały bądź tez nie). Wszystko zaczęło się od tego ze podkuszony możliwościami jakie niesie za sobą OverClocking zabrałem się do tego i teraz mam problem.Moja specyfikacja komputera: DFI Lanparty NF4 socket 939 Athlon 3200+ 64bit 2gb ram zasilacz tagan 500w Geforce 7600GT Na początku podkręciłem kartę graficzną, kliknąłem by samo wybrało optymalne podkręcenie i wszystko działało cacy, temperatura w około 50 stopni wiec myślę ze nie jest to przyczyna mojego problemu który pojawił się z czasem. Zaochocony postawnowilem wejść do BIOSu i leciutko podkręcić procesor. Voltage core CPU zmieniłem bodajże z 1.4v do 1.425 plus fsb z 200 do 214. po tym zapisałem wszystko. Komputer sie uruchomil, kreca sie wszystkie wiatraczki, swieca sie diody, dysk pracuje, ale brak jest obrazu na monitorze, monitor wyrzuca komunikat "VGA no signal" po czym wylacza matryce, wylaczam i wlaczam od nowa monitor i dalej to samo. Próbowalem juz podlaczyc monitor do drugiego wyjscia na karcie i dalej nic. I tutaj kieruje sie z proba o pomoc do kogos kto wie w tym temacie wiecej odemnie i jest w stanie mi pomóc. Pozdrawiam Edytowane 28 Czerwca 2009 przez d3nis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) mogbys powtorzyc jakie dales dokladnie napiecie na procesor? zresetuj bios. zworka clear cmos, instrukcja bedzie w dokumentacji pl.glownej, a nawet jak sobie z tym nie poradzisz wyciagnij baterie i wloz spowrotem Edytowane 28 Czerwca 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3nis Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 (edytowane) mogbys powtorzyc jakie dales dokladnie napiecie na procesor? zresetuj bios. zworka clear cmos, instrukcja bedzie w dokumentacji pl.glownej, a nawet jak sobie z tym nie poradzisz wyciagnij baterie i wloz spowrotem Przepraszam,juz poprawilem, ok postaram sie wyciagnac ta baterie. //edit: Ruszyło! Dziękuje bardzo, ze tez sam na to nie wpadłem :) Edytowane 28 Czerwca 2009 przez d3nis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...