Skocz do zawartości
BuLa

Ktore najlepsze pamieci beda najlepsze

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wyglada nastepujaco:

mam realna mozliwosc sprowadzenia z USA pamieci

przegladalem tamtejsze ceny i widze ze za mniej niz 80$ mozna kupic 256MB szczytowe modele takich producentow jak Corsair, Crucial, Geil, Kingston, OCZ czy Mushkin

jest z czego wybierac

ktora pamiec bedzie najlepsza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie stawial na Geile przynajmniej na te co ja mam. Nie chca chodzic na ostrych timingach. Co prawda to zadne wypasione modele tylko Value ale mimo wszystko jestem zawiedziony.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszperalem troche po sieci i to moje typy:

256MB PC3500 DDR DIMM

Manufacturer: OCZ Technology

Part Number: OCZ433256EL

Lowest Price: $ 69.00

256MB PC3700 DDR DIMM

Manufacturer: Geil

Part Number: GL2563700P

Lowest Price: $ 78.00

Description for 256MB PC3700 DDR: GeIL PC3700 466MHz DDR SDRAM, Manufacture Direct Hand Picked 4ns GeIL GL2000 Chips with Tin Coated Platinum Copper Heat Spreader and Clear Neon Green Acrylic Case

256MB PC-3500 DDR DIMM

Manufacturer: Corsair

Part Number: CMX256A3500C2

Lowest Price: $ 76.00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszperalem troche po sieci i to moje typy:  

256MB PC3500 DDR DIMM

Manufacturer:   OCZ Technology

Part Number:  OCZ433256EL

Lowest Price:  $ 69.00  

.....

Poszukaj dokladniej bo z tego co sie orientuje to OCZ`etki 512 MB PC3500 to juz mozna kupic za $75. Jak znajde strone tej firmy to Ci podam.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta recenzja:

http://nexushardware.com/reviews/index.php...reviewnumber=68

wszystko wyjaśnia!

Bierz Mushkin !

Daj znać na PM kiedy będziesz zamawiał te pamięci z szczegółowymi cenami, chętnie tęż bym zamówil i przesyłka by się rozłożyła :D, jeśli bys nie miał nic przeciw temu?

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wybiore chyba te OCZ 3500

z gory mowie ze bede zamawial uklady 256 MB

pewnie bede mogl zamowic maksymalnie 4 sztuki z czego 1 albo 2 dla mnie a pozostale moge odstapic, wiecej raczej nie bedzie mozliwe przynajmniej w najblizszym czasie

zastanawiam sie jeszcze nad Mushkinem ktory by kosztowal 85$ za 256MB

kiedy bede wiedzial konkretnie jak bedzie wygladalo zamowienie itd dam znac na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo wszystko od kingstona to syf no moze poza Hyperx i niektorych dobrych serii , zreszta od tych twinmosy sa lepsze i owiele tansze.

A miałeś możliwość CHOĆ jedną partie przetestować?Najpierw miałęm 2x128 266 mhz kingstonki na samsungach.Śmigały na 333 mhz wszystko agresiv ale nie na CAS2, tylko na 2.5 . POtem miałęm 256 mb 333 mhz na kosćiach kingstona.To dopiero SYF!Teraz mam na kosciach WINBOND i z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.j.ą aż miło :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo wszystko od kingstona to syf no moze poza Hyperx i niektorych dobrych serii , zreszta od tych twinmosy sa lepsze i owiele tansze.

A miałeś możliwość CHOĆ jedną partie przetestować?Najpierw miałęm 2x128 266 mhz kingstonki na samsungach.Śmigały na 333 mhz wszystko agresiv ale nie na CAS2, tylko na 2.5 . POtem miałęm 256 mb 333 mhz na kosćiach kingstona.To dopiero SYF!Teraz mam na kosciach WINBOND i z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.j.ą aż miło :!:

dlatego mowie ze zdarzaja sie perełki , a zdażaja sie i takie kingstony ktore chodzą ledwo na default :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corsair  :?:  :lol: 

Drogie i w wcale nie takie dobre :!: 

Duuużo lepsze np. OCZ 3700 EL

Najlepiej jakby Ci się udao znaleść GeILe PC 466 Golden Dragon.

myslę, że te bedą ok, mimo, ze w opisie jest cas 2,5 wiem, że napewno chodza na 2,0 i reszta timingów na maxa:

http://www.ocztechnology.com/products/memo...specs.php?id=18

albo:

http://www.ocztechnology.com/products/memo...specs.php?id=24

sam wybierz ... no moze jeszcze jakieś Korsarze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...