wasek2 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Musiałem w końcu założyć ten temat bo już nie mam sił i pomysłów jak wyłączyć pikanie biosu w Asusie Maximus II Formula sygnalizujące nie podłączoną klawiaturę. Za każdym razem gdy włączam kompa słyszę to głośne piknięcie. Szukałem już na necie podobnych przypadków ale nie mogłem się konkretnej odpowiedzi doszukać. Szukałem też w Biosie i nie znalazłem żadnego "wyłącznika" tej kontrolki. Zna ktoś rozwiązanie:) ? Dodam że klawiaturę mam na USB jakby co:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izded Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 odłącz pc-speaker ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Może spróbuj przestawić w biosie opcję "USB Keyboard Support" czy jakoś tak na ENABLED,jeżeli jest taka opcja. Nic innego mi nie przychodzi do głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 W Biosie ustawiłeś opcję (...)* na No Errors? Ew jeśli piknięcie jest wydawane przez głośniczek na płycie to możesz go zalać klejem, zrobiłem tak na trzech mobasach chyba :) Wtedy dźwięk jest słyszalny, ale delikatny i cichy, stłumiony. Użyty klej = Kropelka ------------- *= eee zapomniałem jak to się nazywa, w każdym razie można ustawić No errors, All errors itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Nie wiem jak na ASUS'ie, ale u gigaszrota to się nazywa HALT( no errors, all errors, all errors but kejbord itp itd ) Jeśli o tym samym myślę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Wydaje mi się, że "Halt on" nie załatwia sprawy. Najprościej jest odłączyć głośniczek (o ile to możliwe). W ekstremalnych przypadkach trzeba by przestudiować budowę wtyczki PS/2 i zmostkować 2 piny w gniazdku, aby bios wykrywał klawiaturę na PS/2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasek2 Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Głośniczka raczej nie chciałbym odłączać. Zawsze on pierwszy zasygnalizuje zbyt wysoką temperaturę. Na razie będę kombinować z sama wtyczką od klawiatury i łączyć tak kabelki żeby przestał się głośnik odzywać ale aż nie chce mi się wierzyć że Asus nie pomyślał że ludzie mają bezprzewodowe klawiatury. Chyba będę musiał do nich napisać :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Tylko nie próbuj tych kabelków łączyć w ciemno. Może się to skończyć uszkodzeniem gniazda lub nawet płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasek2 Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Napisałem do Asusa. Zobaczymy co odpiszą. Jak nic nie wymyślą to pokombinuje z klawiaturą najpierw na starym sprzęcie który mi się wala po piwnicy i jak nic nie spalę to podłącze do kompa swojego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...