Skocz do zawartości
mati091

Lepszy Pentium Iv Na S478 Czy Cel D Na S775?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka który z tych procków jest lepszy ?

Pentium 4/ 512kb/533 2.53ghz

czy Celeron D 256kb/533 2.66ghz ?

Pentiuma bym podkręcił do 3ghz

Proszę o prostą odpowiedź bez zbędnych pytań.

I który jest szybszy w grach?

Edytowane przez mati091

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pentium!

sam miałem, łatwo się podkręca i w porównaniu do celerona ma wiecej pamieci cache

no chyba że masz zamiar wymieniać w krótkim czasie proca to wtedy s775 z celerona na mobo bedzie bardziej kompatybilny z nowszymi procesorami typu c2d

Edytowane przez Steryd4U

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli mobo obsłuży C2D, to lepiej wziąć Celerona. Jeśli nie obsłuży, to trudno powiedzieć. Ten P4 nie obsługuje pewnie HT?.. Jest szansa na podkręcenie Celka do 3600-3800 MHz i wtedy byłby szybszy od P4 3GHz z 512kB cache'u.

Pentium 4 ma hyper-threading jeśli o to Ci chodzi ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz juz kupiona plyte glowna , czy dopiero zastanawiasz sie co kupic? Jesli masz kupiona to zauwaz, ze ten Pentium i Celeron roznia sie podstawkami. Jesli sie zastanawiasz - bierz cos na socket 775 i jesli nie masz kasy Celeron 420/430.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to jest tak: Mam aktualnie Celerona D ale w ogóle nie da się go podkręcić bo nie ma opcji w biosie, a zasilacz mam no-name 230W a nie mogę wymienić bo mam niestandardowych rozmiarów. Teraz kupiłem samą obudowę z płytą i prockiem P4 i podkręcę więc myślę że będą mi gry działać płynniej, a rozbudowa z 775 mnie nie interesuję więc myślę że przy tym P4 jest ogólnie lepszy nie biorąc pod uwagę opcji rozbudowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi