mati091 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 (edytowane) Siemka który z tych procków jest lepszy ? Pentium 4/ 512kb/533 2.53ghz czy Celeron D 256kb/533 2.66ghz ? Pentiuma bym podkręcił do 3ghz Proszę o prostą odpowiedź bez zbędnych pytań. I który jest szybszy w grach? Edytowane 29 Czerwca 2009 przez mati091 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steryd4U Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 (edytowane) Pentium! sam miałem, łatwo się podkręca i w porównaniu do celerona ma wiecej pamieci cache no chyba że masz zamiar wymieniać w krótkim czasie proca to wtedy s775 z celerona na mobo bedzie bardziej kompatybilny z nowszymi procesorami typu c2d Edytowane 29 Czerwca 2009 przez Steryd4U Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Celeron D ze względu na możliwość późniejszej modernizacji bez wymiany płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Jeżeli mobo obsłuży C2D, to lepiej wziąć Celerona. Jeśli nie obsłuży, to trudno powiedzieć. Ten P4 nie obsługuje pewnie HT?.. Jest szansa na podkręcenie Celka do 3600-3800 MHz i wtedy byłby szybszy od P4 3GHz z 512kB cache'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steryd4U Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Jeżeli mobo obsłuży C2D, to lepiej wziąć Celerona. Jeśli nie obsłuży, to trudno powiedzieć. Ten P4 nie obsługuje pewnie HT?.. Jest szansa na podkręcenie Celka do 3600-3800 MHz i wtedy byłby szybszy od P4 3GHz z 512kB cache'u. Pentium 4 ma hyper-threading jeśli o to Ci chodzi ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Z podanej dwójki to Pentium, choć jedno i drugie nie jest dobrym wyjściem - za podobną cenę moża złożyć prosty zestaw na AM2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Masz juz kupiona plyte glowna , czy dopiero zastanawiasz sie co kupic? Jesli masz kupiona to zauwaz, ze ten Pentium i Celeron roznia sie podstawkami. Jesli sie zastanawiasz - bierz cos na socket 775 i jesli nie masz kasy Celeron 420/430. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mravel Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 (edytowane) Ja bym bral celka szczegolnie ze dobrze sie kreci! Edytowane 29 Czerwca 2009 przez mravel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kafarx Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Ja bym wziął celrona ze względa na bezproblemową rozbudowę na 775 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati091 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Bo to jest tak: Mam aktualnie Celerona D ale w ogóle nie da się go podkręcić bo nie ma opcji w biosie, a zasilacz mam no-name 230W a nie mogę wymienić bo mam niestandardowych rozmiarów. Teraz kupiłem samą obudowę z płytą i prockiem P4 i podkręcę więc myślę że będą mi gry działać płynniej, a rozbudowa z 775 mnie nie interesuję więc myślę że przy tym P4 jest ogólnie lepszy nie biorąc pod uwagę opcji rozbudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...