Skocz do zawartości
mod:3d

Czy chcesz aby Engela powołano powrotnie do kadry na trenera

Czy Engel powinnien wrocic??  

1. 1. Czy Engel powinnien wrocic??

• TAK
      20
    • NIE
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Uważam, iż to co dzieje się w polskiej piłce jest karygodne :!: :!: :evil: Moim zdaniem to Engel był i jest jednym z lepszych trenerów :!: :!: Potrafił jakoś dodać otuchy naszym piłkażom!! :wink: Nie docenił też tego nikt że dzięki niemu po 16 latach dostaliśmy się na mistrzostwa świata :!: :!: Dlatego pytam: Czy ENGEL powinnien wrócić :?: :?: :roll: :!: :!: Ja uważam, że TAK :!: :!: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam' date=' iż to co dzieje się w polskiej piłce jest karygodne :!: :!: Moim zdaniem to Engel był i jest jednym z lepszych trenerów :!: :!: Potrafił jakoś dodać otuchy naszym piłkażom!! :wink: Nie docenił też tego nikt że dzięki niemu po 16 latach dostaliśmy się na mistrzostwa świata :!: :!: Dlatego pytam: Czy ENGEL powinnien wrócić :?: :?: :!: :!: Ja uważam, że TAK :!: :!: quote']

Moim zdaniem nie powinni go tak szybko odwoływać.

To co "piłkarze" :x z podstawowego składu pokazali na finale MŚ zaskoczyło go chyba nie mniej niż kibiców :? 8O .

W ogóle zmiana trenera po porażce w finale nie była moim zdaniem potrzebna bo to Engel spowodował że po 16 latach przerwy tam mieliśmy szansę być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej pory zastanawiam sie jak oni tego dokonali. Jak patrze na polska pilke to jedyne moje odczycie to wspolczucie. Nasi pilkarze sa zenujacy. Jedyne co potrafia to trzepac kapuche za granica. A w reprezentacji sie opierdalaja. Szkoda gadac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm jak dla mnie to ktoś pokroju H.Wagnera przydał by się całej Polskiej piłce kopanej,jakby Sobie taki Olisadebe pośmigał na treningach z 50 kg ciężarkami przy pasie to na meczu bez nich to by fruwał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i powrot engela bylby dobrym rozwiazaniem, ale dajmy szanse janasowi. Stworzyl bardzo mlody zespol, a nie ma trenera, ktory z nowym zespolem b od razu wygrywal. Dajmy na to Bułgarie. Zespol lepszy kadrowo od naszego, przez ostatnie 2 lata od kiedy postawili na mlodych prwaie same porazki, a teraz jada ze wszystkimi. Engel tez na pocztku przegrywal, a jansa to swietny trener i na pewno da sobie rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

egnel niec <span style="color:red;">[ciach!]</span> gdzie pieprz rosnie :lol: ten pajac moze i wprowadzil polske do ms ale potem zawalil sprawe jak sie da najlepiej (kutas <span style="color:red;">[ciach!]</span>lony) :x jak widzialem nasze "gwiazdy" (h.ujto) jak we 2 kryja 1 napastnika (2 napastnik wtedy szczela bramke) to myslalem ze padne - ale nic egnel na to ze jest super potem mecz z hiszpania jeszcze wieksza kompromitacja i znowu jest super, a potem mecz z U$A jakims cudem wygrany na otarcie lez.... :evil: :x :evil:

NIE DLA ENGELA chwd mu po stokroc :lol:

edit: mam nadzieje iz ten ciolek otrul sie tym mcdonaldem ktorego tak chetnie reklamowal 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mówie panu Engelowi NIE. Fakt awans to niewątpliwy sukces i ogólnie gra w eliminacjach była dobra. Musimy jednak pamiętać, że nasi rywale to nie były jakieś czołowe drużyny świata. Naszymi głównymi rywalami do awansu byli słabo grający Norwegowie i Ukraina. Największym sukces Engela to Olisadebe, który był w wyśmienitej formie. Przypominam, że naszej drużynie bez niego w składzie było bardzo ciężko wygrać mecz. Praktycznie nie było Olisadebe, nie było zwycięstw. Awans jednak stał się faktem nastąpiła euforia. Listekiewicz w TV zapowiadał walkę o medale :D, a reprezentacja w meczach przygotowawczych grała bardzo słabo. Engel nie robił żadnych zmian, wolał zapowiadać wielką formę, jaką piłkarze osiągną na MŚ. Tak się jednak nie stało. Do tego doszła zła atmosfera w drużynie (zawodnicy krytykowali taktyke trenera :!: ). Skandaliczna była również wypowiedź Engela po meczu z USA, w której powiedział, że to zwycięstwo to był fart, ci zawodnicy (tzn. rezerwowi wprowadzeni do składu) nie wygraliby drugi raz. Jak dla mnie Engel nie okazał się wielkim trenerem, tylko gwiazdą jednych eliminacji (no i jednej reklamy :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Engel mial chociaż koncepcję na grę naszej reprezentacji. MŚ to nie jego wina tylko wina samych piłkarzy - poczuli się za wielcy i przegrali. Pamiętajcie, że graliśmy tam z Portugalią - jednym z faworytów przecież i Koreą, która zajęła czwarte miejsce. Na razie zobaczymy co zrobi Janas - jeśli nic dobrego nie wymyśli to ja jestem za powrotem Engela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem tak :

Wolalbym Engela od Janasa, ale najbardzie by mi pasowal ktorys z trenerow, ktoryu chcial byc po Engelu tzn. albo Clemente albo Camacho. Oni obydwaj chcieli!! I na pewno skonczyloby sie powolywanie do kadry za to, ze ktos kogos lubi !! u nich grali by najlepsi !! Zero przekretow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Janas mial dobra koncepcje - stawiac na mlodych. To zaprocentowalo w meczu z Macedonia (3:0) Niestety nie podjal takiego ryzyka w meczu z Wegrami, czy z Belgia i niestety dalo to efekty. Do ME 2004 mamy jeszcze szanse awansowac: Lotwa wiecznie nie bedzie wygrywac fartem, a Szwedzi graja podobnie jak my (z Chorwacja 1:3)

Engelowi - narazie dziekujemy (swoja szanse otrzymal, czas na innych)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem tak :

Wolalbym Engela od Janasa, ale najbardzie by mi pasowal ktorys z trenerow, ktoryu chcial byc po Engelu tzn. albo Clemente albo Camacho. Oni obydwaj chcieli!! I na pewno skonczyloby sie powolywanie do kadry za to, ze ktos kogos lubi !! u nich grali by najlepsi !! Zero przekretow :)

dokladnie, a co ciekawe powodem odzucenia podania clemente bylo to ze nie odnosil zadnych wiekszych sukcesow jako menadzer:DDDDDDDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinni go wogole nie zwalniac bo znal juz w miare graczy i moze wkoncy mogl by sie z zawodnikami dobrze dograc i dopracowac drozyne a nie od razu wyjebka i Bonka :lol: a potem Janas. Nie mozna w 6 mies zmontowac dobrej reprezentacji powinien miec wiecje czasu. A eksperymenty Bonka i Janasa to pozostawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE bo:

- gosciu mial farta ze akurat w czasie eliminacji kryzys przezywaly reprezentacje Norwegii i Ukrainy - dlatego tak latwo z nimi pszlo (przyklad - chyba nieprzypadkowo as ukrainski grzal wtedy lawe w Milanie itd) a prawde o reprezentacji pokazal mecz z Bialorusia gdzie chlopaki sie meczyli z zepolem nizej od nas notowanym

- zamiast robic rozeznanie przed samymi finalami i sprawdzac forme powolanych zawodnikow (wiadmo ze Polacy - kopacze pilki - nie sa profesjonalistami i sami z siebie nie trenuja tylko jak musza albo chca zarobic kase a tak klada lache na treningi) to kolo jezdzil po Polsce i promowal swoja ksiazke (ktora jak sie okazalo na finalach byla oparta na jakis mitach i zabobonach a nie faktach) i rozdawal autografy - dopasowal sie do kliki "gwiazdorow" (w negatywnym tego slowa znaczeniu) ktorych powolywal do reprezentacji - w najwazniejszym momencie pokazal po prostu ze nie jest profesjonalista i tyle

a tak BTW Polska reprezentacja nigdy nie bedzie dobrze grala kiedy sklad beda ustalac dzialacze PZPN i dziennikarze :x - po jakiego wala wszyscy selekcjonerzy (np pod naciskiem dziennikarzy) biora do reprezentacji takiego patalacha jak Wichniarek ani razu sie nie sprawdzil a wszyscy z uporem maniaka daja mu kolejna szanse, po jakiego wala spitolisz 2 macze znaczy ze jestes slaby i wynocha z reprezentacji pasc krowy albo kopac rowy a nie grac w pilke, najpierw dziennikarze chca Wichniarka a potem czepiaja sie selekcjonera ze powolal kiepskich graczy (IMO Boniek czesciowo tez poplynal przez Wichniarka) ...

PS jeszcze jedno - nasi komentatorzy pierdziela ze ten czy tamten zagral slabo - i co z tego, do momentu kiedy Polska reprezentacja nie bedzie miala linni pomocy z prawdziwego zdarzenia to wszystkie mecze beda wygladaly jako te ostatnie - dalekie wykopy bramkarza/obroncow i przegrane walki o pilke w powietrzu przez pomocnikow/napastnikow a przeciwnik rzadzi w srodku pola, a jak przeciwnik odpoczywa to chlopakom uda sie przeprowadzic jakas akcje ktora i tak na 80% spiernicza napastnicy patalach Wichniarek albo grubas Olisadebe (ktory rusza sie jak mucha w smole) - FUJ ... :(

no dobra koncze bo jeszcze przejde do rekoczynow ;) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi