Skocz do zawartości
darok

Cichy Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam który z tych dwóch zasilaczy będzie najcichszy bo mój ocz zakonczyl swoją pracę pociagając za sobą płyte,dobrze ze asus mi płyte wymienił na p5q pro bo jak miałbym płyte kupować to bym się załamał .be-quiet dark power p7 pro 650w czy corsair hx 620 w

Edytowane przez darok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najcichszy będzie BQ, ale i z HX'a będziesz zadowolony.. Teraz mam BQ DP Pro7 550 a przesiadałem się z HX'a 620W i w sumie mała różnica na korzyść BQ (jeżeli chodzi o kulturę pracy) ale więcej kasy i mniej mocy dostaniesz.. IMO bierz HX'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak chyba zrobie juz rok temu mialem zamiar kupic corsarza ale cos mnie podkusilo i wzialem ocz i lipa nie dosc ze glosny i na dzien dobry wentylator wymienialem bo byl bardzo glosny w corsarzu podoba mi sie okablowanie nie jest tak sztywne latwiej ulozyc tym bardziej ze zmieniam obudowe na htpc wiec miejsca bedzie mniej wiadomo kiedy ukaza sie u nas nowe zasilacze corsarza hx 750w wiadomo cos na ten temat i pszepraszam za pisownie ale pisze na niemieckiej klawiaturze i za cholere nie wiem co gdzie sie przelacza itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym wybrał BQ ...

choćby dlatego że mają bardzo dobry serwis w PL.

Oby nikt z tego nigdy nie musiał korzystać ale jak by co to 3 lata + szybko załatwiane w zasadzie zawsze 1 do 1.

Wymieniałem parę szt. u ludzi, którzy mają sieć elektryczną do [gluteus maximus] w domach i nigdy zasilacz nie zabrał ze sobą nic - sam zdychał ale kończyło się na podmiance na taki sam i komp śmigał dalej.

Edytowane przez letrev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) corsarza hx 750w wiadomo cos na ten temat i pszepraszam za pisownie ale pisze na niemieckiej klawiaturze i za cholere nie wiem co gdzie sie przelacza itd

Ten model podobno wyszedł z fabryki CWT, więc nie będzie tak cicho jak stare HX'y :) pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi