Limer Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam Posiadam pokoj okolo 20m2 i mam plan kupienia czegos do ogladania (juz wybrane) i czegos do posluchania Budzet jakim dysponuje (700-800) nie jest imponujacy ale licze ze za ta kwote sprzet mnie zadowoli. Nie jestem jakims audiofilem poprostu chce posluchac wkoncu muzyki na jakims lepszym sprzecie niz mam (komp + integra + pierdziawki creative) I z tąd pytanie co zagra lepiej za ta kwote (mozna podawac propozycje wzmacniacze + kolumny etc ale ma byc to nowe lepiej grac od nizej wymienionego sprzetu ) kino domowe Samsung HT-TZ315R LG HT503TH Panasonic SC-PT165E-K LG HT303PD Wieze ktore wydawalyby sie dobre JVC UX G46 Sony CMT-HX 30 JVC UX-TB3 SAMSUNG MM-A25R MHC-EC68 (jest jeszcze duzo wiez w podobnej cenie ale nie chce mi sie wszystkich wypisywac ) Mam jeszcze pare pytan 1. Czy jezeli kupie samo dvd i do tego jakies monitorki czy to bedzie lepiej gralo niz kino domowe ? np takie kolumny Koda AV-51 S v.2 2. To samo co 1 tylko zamiast dvd wpisac wieza 3. Wzmacniacz/ampli samo nie zagra ? podszeba to tego zapewne jakiegos zrodla . Majac taka kase lepiej sie chyba w takie zestawy nie pchac - wzmak + glosniki + jakies zrodlo wyjdze duzo wiecej Prosze o pomoc i sry za noobowskie pytania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Temat wydaje się z góry przesądzony, bo ilekroć czytam tematy o wyborze głośników głównie do muzyki, to pada opinia, że zestawy 4.1, 5.1, 1000.1 nie nadają się do muzyki i dużo lepiej zabrzmią dwa duże klasyczne głośniki o postawnej budowie. Być może generalizuję, ale z jakiegoś powodu na imprezach nadal królują duże i ciężkie skrzynki zamiast ogromnego basu i tysiąca satelitów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Takie coś: http://allegro.pl/item671481975_technics_s...an_idealny.html Używane, ale zagra lepiej niż nie jedna nówka. http://allegro.pl/item674067948_sony_tonsi...dobra_cena.html Bardzo ciekawy zestaw, lecz ma głośniki trochę zbyt mocne do twojego pokoju. Podaję tylko w celach informacyjnych, jakie to okazje można wyhaczyć na allegro, przebierając w używkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cepiano Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Wychacz jakiś wzmak i kolumny jeśli podłączysz do kompa,poszukaj okazji na allejajca! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Powiem jedno....jesli zalezy ci na 5.1, to daruj sobie tanie zestawy JVC, KODY, VC, i inny (za 1000zł mozna z "ampem" wychaczyc czasem nowe) Lepiej kup w takiej cenie Logitech z5500 W przypadku stereo: A z "wież" to imho dopiero pianocraft cos reprezentuje... Wiec nie pozostaje nic innego jak zabawa w używki bo za 800zł na pewno nowych glosnikow+wzmacniacz nie kupisz przyzwoitych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limer Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Powiem jedno....jesli zalezy ci na 5.1, to daruj sobie tanie zestawy JVC, KODY, VC, i inny (za 1000zł mozna z "ampem" wychaczyc czasem nowe) Lepiej kup w takiej cenie Logitech z5500 W przypadku stereo: A z "wież" to imho dopiero pianocraft cos reprezentuje... Wiec nie pozostaje nic innego jak zabawa w używki bo za 800zł na pewno nowych glosnikow+wzmacniacz nie kupisz przyzwoitych Bylem ostatnio w sklepach i poslychalem troche wiez i musze powiedziec ze sie strasznie zawiodlem myslalem ze lepiej beda graly. Tych drozszych nie sluchalem nawet.Wydaje mi sie ze juz lepiej moja integra z pierdziawkami creative gra niz nie jeden zestaw za 600-700 zlotych. Nie bede kupowal wiezy nie oplaca sie . Kupie chyba solowki 7c (6c chyba nie ma w naszym kraju ostatnio) a do tego w przyszlosci dokupie xonara dx i jestem przekonany ze to lepiej zagra niz wieza choc nigdy nie slyszalem jak graja solowki ale duzo osob je poleca wiec zaryzykuje ( wieze prawie kazdy odradza wiec mozna polegac chyba na opiniach internautow ;) ) Jak zamowie w internecie to chyba przysluguje mi 7 dni w ktorych moge oddac sprzet bez podawania przyczyny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...