Skocz do zawartości
Limer

Co Lepiej Zagra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam pokoj okolo 20m2 i mam plan kupienia czegos do ogladania (juz wybrane) i czegos do posluchania Budzet jakim dysponuje (700-800) nie jest imponujacy ale licze ze za ta kwote sprzet mnie zadowoli. Nie jestem jakims audiofilem poprostu chce posluchac wkoncu muzyki na jakims lepszym sprzecie niz mam (komp + integra + pierdziawki creative) I z tąd pytanie co zagra lepiej za ta kwote (mozna podawac propozycje wzmacniacze + kolumny etc ale ma byc to nowe lepiej grac od nizej wymienionego sprzetu )

kino domowe

Samsung HT-TZ315R

LG HT503TH

Panasonic SC-PT165E-K

LG HT303PD

Wieze ktore wydawalyby sie dobre

JVC UX G46

Sony CMT-HX 30

JVC UX-TB3

SAMSUNG MM-A25R

MHC-EC68

(jest jeszcze duzo wiez w podobnej cenie ale nie chce mi sie wszystkich wypisywac )

Mam jeszcze pare pytan

1. Czy jezeli kupie samo dvd i do tego jakies monitorki czy to bedzie lepiej gralo niz kino domowe ? np takie kolumny Koda AV-51 S v.2

2. To samo co 1 tylko zamiast dvd wpisac wieza

3. Wzmacniacz/ampli samo nie zagra ? podszeba to tego zapewne jakiegos zrodla . Majac taka kase lepiej sie chyba w takie zestawy nie pchac - wzmak + glosniki + jakies zrodlo wyjdze duzo wiecej

Prosze o pomoc i sry za noobowskie pytania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat wydaje się z góry przesądzony, bo ilekroć czytam tematy o wyborze głośników głównie do muzyki, to pada opinia, że zestawy 4.1, 5.1, 1000.1 nie nadają się do muzyki i dużo lepiej zabrzmią dwa duże klasyczne głośniki o postawnej budowie.

Być może generalizuję, ale z jakiegoś powodu na imprezach nadal królują duże i ciężkie skrzynki zamiast ogromnego basu i tysiąca satelitów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie coś:

http://allegro.pl/item671481975_technics_s...an_idealny.html

Używane, ale zagra lepiej niż nie jedna nówka.

http://allegro.pl/item674067948_sony_tonsi...dobra_cena.html

Bardzo ciekawy zestaw, lecz ma głośniki trochę zbyt mocne do twojego pokoju. Podaję tylko w celach informacyjnych, jakie to okazje można wyhaczyć na allegro, przebierając w używkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem jedno....jesli zalezy ci na 5.1, to daruj sobie tanie zestawy JVC, KODY, VC, i inny (za 1000zł mozna z "ampem" wychaczyc czasem nowe)

Lepiej kup w takiej cenie Logitech z5500

W przypadku stereo:

A z "wież" to imho dopiero pianocraft cos reprezentuje...

Wiec nie pozostaje nic innego jak zabawa w używki bo za 800zł na pewno nowych glosnikow+wzmacniacz nie kupisz przyzwoitych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem jedno....jesli zalezy ci na 5.1, to daruj sobie tanie zestawy JVC, KODY, VC, i inny (za 1000zł mozna z "ampem" wychaczyc czasem nowe)

Lepiej kup w takiej cenie Logitech z5500

W przypadku stereo:

A z "wież" to imho dopiero pianocraft cos reprezentuje...

Wiec nie pozostaje nic innego jak zabawa w używki bo za 800zł na pewno nowych glosnikow+wzmacniacz nie kupisz przyzwoitych

Bylem ostatnio w sklepach i poslychalem troche wiez i musze powiedziec ze sie strasznie zawiodlem myslalem ze lepiej beda graly. Tych drozszych nie sluchalem nawet.Wydaje mi sie ze juz lepiej moja integra z pierdziawkami creative gra niz nie jeden zestaw za 600-700 zlotych. Nie bede kupowal wiezy nie oplaca sie . Kupie chyba solowki 7c (6c chyba nie ma w naszym kraju ostatnio) a do tego w przyszlosci dokupie xonara dx i jestem przekonany ze to lepiej zagra niz wieza choc nigdy nie slyszalem jak graja solowki ale duzo osob je poleca wiec zaryzykuje ( wieze prawie kazdy odradza wiec mozna polegac chyba na opiniach internautow ;) ) Jak zamowie w internecie to chyba przysluguje mi 7 dni w ktorych moge oddac sprzet bez podawania przyczyny .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi