Skocz do zawartości
Mibars

Dwa Monitory (różne!) Pod 8800gts

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

"Bawie się" czasem w AutoCadzie, czasem jakieś sprawka pisze, czy też chociażby podczas nauki mam 5 dokumentów otwartych... No i postanowiłem uzdatnić starego NECa (17 cali CRT) jako monitor pomocniczy... Paru kolegów już tak robiło i wsztystko bangla... Ale nie u mnie!

Mój problem polega na tym, że mogę użyć dwóch monitorów, ale tylko przez panel NVidii! A on jest mocno "ograniczony" względem zwykłych ustawień Windowsowych... Tzn, gdybym chciał sobie postawić pięknie dwa monitorki obok siebie i zrobić z nich jeden, duży, to byłoby ekstra... Ale ja chce niejako 2 "niezależne" monitory z możliwością "przejechania" myszką między nimi... Tzn, że maksymalizacja działa na jeden monitor (ten, na którym jest myszka).... Chodzi o to, że jesli jest niepotrzebny, to żeby mógł być wyłączony (w końcu pochłania ok 70W - grzeje przy okazji...)... Poza tym nie po to podłączam 2 monitory, zeby cały ekran zasłonić sobie np jednym PDFem :)

Tak jest "domyślnie" w Windowsie - Tzn Windows "widzi" dwa monitory w opcjach ekranu... A u mnie widzi tylko jeden - jeśli w panelu NVidii ustawie, by działały dwa monitory, to Windows widzi jeden, ale np 2x szerszy, albo dwa razy wyższy :/ A nie o to mi chodzi :(

Wiem, że tak się da - U kolegów to działa w opisany powyżej sposób... Ale u nich ustawia się to poprzez Windowsa, a nie ten zakichany panel :/

Ma ktoś pomysł jak to rozwiazać? Dodam ,ze kiedyś miałęm opcję dwóch monitorów (tylko jeden był "niestniejacy), po którejś aktualizacji sterów zainstalował mi się ten cholerny panel i delikatnie mówiąc ograniczył ustawienia "domyślne"...

Moze ktoś pomóc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi