Skocz do zawartości
RaaDeeK

Aktualizacja Biosu W Płycie Msi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chcialem zaktualizowac sobie bios do mobo msi p6n sli, wchodze do netu na polską stronke MSI, klikam liveupdate a tu zonk... nie działa. Tez tak macie? Co jest nie tak? :/

Ostatnio zaczalem krecic proca e4400 2ghz @2.7ghz, bo na 2.8 byly juz zwiechy... uznałem ze to wina biosa i chcialem go zaktualizowac i sie przejechalem :/ HELP!!! (to normalne ze e4400 tak cienko sie kreci?? wiatrak-> freezer 7) btw. Jak ktoś sie dobrze zna zna kreceniu to moze mi troszke pomoc?? :) czekam na pw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jaja... wchodze dziś tak sobie w tego online updatera i sciagnalem nowego biosa i zainstalowalem wszystko elegancko :D Podkrecilem proca z 2Ghz na 3 :D pozniej chcialem jeszcze raz sprawdzic czy dziala ten updater i znów error wywalilo ze z siecią sie nie moze polaczyc :D ale farta mialem :D

btw. jezeli na plycie mam max fsb 1333 to znaczy ze maxymalnie podkrece proca do: 1333/4=333; 333*10=3,33 Ghz???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz kombinować zarówno z FSB i ratio byle uzyskać najwięcej mhz. Chociaż lepiej ustawić niższy mnożnik, a wyższe FSB. Próbuj co 10 mhz aż nie zacznie wywalać błędów. Potem podnoś napięcia CPU, NB i pamięci. Ale oczywiście z głową i śledź cały czas temperatury.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi