Blackwhite Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Mam problem.Robiłem już to kiedyś i było ok, ale teraz cos poszło nie tak. Zrobiłem bootowalnego Pena z XP poprzez USB MooltiBoot 10 - windows sięłądnie zainstalował, ale problem polega na tym,że jak wyjmę pena z netbooka to nie bootuje się .Mogę wyjąć pendraive'a po zalogowaniu do windowsa i działa ok, ale nie o to przecież chodzi.Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Pendrive był pierwszą aktywną partycją podstawową widzianą przez instalator i na nim umieścił pliki startowe (boot.ini, bootfont.bin, ntldr, ntdetect.com). Trzeba użyć komend fixmbr i fixboot ale wywołanych z napędu. Jeśli wywołasz je przy starcie z pendrive, to nadal pierwszą aktywną partycją podstawową będzie pendrive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ten Acer to chyba Netbook , a te nie maja napedow , wiec naped na usb ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Napęd na USB nie każdy działa, akurat mój nie.Przynajmniej jak na netbooku jest linux. Do ULLISES - tak był, ale usunąłem partycję i utworzyłem nową - czyli pen nie był podstawową.Jak pisałem robiłem dokładnie to samo jakiś czas temu i wszystko było ok - teraz coś nie teges. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Pokaż rozkład partycji z jakiegoś menedżera (może być linuxowy). Nie wiem jak Ci się to udało wcześniej, ale we wszystkich kompach, do jakich podłączałem pena podczas instalacji, pen zawsze był pierwszą aktywną partycją. Zainstaluj konsolę odzyskiwania (bez podłączonego pena) i zobaczymy, jaki będzie wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ok poradziłem sobie - udało się zbootować z CD na USB i zainstalować winde normalnie. dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...