Skocz do zawartości
punkbike

Toshiba A100 - Klapka Pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam komputer Toshiba A100 oraz nowe kości pamięci do wyżej wymienionego. Mam tylko problem z otwarciem klapki, kiedy wykręcam śrubkę trzymającą klapkę ( o numerze 4), klapka się lekko podnosi do góry a śruba w pewnym momencie zaczyna przeskakiwać. Próbowałem odciągać klapkę do góry ale ani drgnie, tzn. wygina się sama pokrywa ale nie chcę się otworzyć. Czy w tym komputerze trzeba odkręcić jeszcze jakieś śruby? A może trzeba wykonać jakiś "manewr" aby klapka się otworzyła? Przyznam szczerzę że pierwszy raz się z czymś takim spotkałem w laptopie acer wystarczyło odkręcić śrubę którą można było wyciągnąć i klapka bez żadnych oporów się podnosiła. Tutaj mam problem.

Pozdrawiam

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://nutwood.ca/Computers/Disassembling%...hiba%20A100.htm

W moim Acerze też był problem z otwarciem klapki - bo bokach znajdowały się małe wypustki, które zahaczały o obudowę. Trzeba było troszkę poruszać klapką na boki, żeby wyskoczyła - może tu będzie podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź, niestety po analizie zdjęć na podanej stronie, nadal nie mogę "rozszyfrować" jak to otworzyć. Boję się ciągnąć na siłę bo komputer nie należy do mnie. Wydawało mi się że powinna to być banalna sprawa, a tutaj taki problem.

Pozdrawiam

Grzegorz

Witam ponownie, udało się.. stara zasada mówi, bez młotka nie podchodź. A dokładnie trzeba było podważyć i użyć siły.

Pozdrawiam

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi