jestmeksyk Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam ponownie. Chciałbym złożyć komputer do 1200 zł i wybrałem następujące "składniki": AMD Athlon 64 X2 7750+ black edition AsRock A780GXH/128M OCZ 2GB 1066MHz CL5 Samsung 320GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 Obudowa Asus TA-863 (black) w domu mam jeszcze roczną nagrywarkę, praktycznie nową. Na początku chciałem brać zasilacz BeQuiet Purepower 350W, podobnie jak w zestawach podanych na forum, jednak w sklepie poinformowano mnie bym wziął zasilacz 400W. co polecacie tak w przedziale 150-190 zł zastanawiam się nad Tacens RADIX III 420W co o nim sądzicie, czy to dobry wybór, lub co polecacie bo jesteście dobrymi specjalistami w te klocki, a ja kompa nie składałem od 2001 roku :) (amd 1.7, 512 ddr, 40gb, gf64 mb :) ) dzięki z góry za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Dysk weź Samsunga 500 F2EG , kosztuje kilka zł więcej a ma większą pojemność i jest szybszy/cichszy . BQ spokojnie sobie poradzi z tym konfikiem , nawet jak dołożysz do niego karty pokroju 9600GSO / HD4670 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 F2EG nie jest szybszy tylko wolniejszy ok 10-15MB/s a do tego ma gorszy czas dostepu. Że jest cichszy się zgadzam bo wkońcu ma tylko 5400rpm, ale F1 również jest praktycznie niesłyszalny. Tylko radzę patrzeć na oznaczenia bo są 2 modele HD322HJ i chyba HD322IJ. HJ jest lepszy, cichszy, szybszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jestmeksyk Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 (edytowane) właśnie jakbym brał Ten dysk to wersję HJ. *(czytałem ze to dobry stosunek ceny do jakości) Czyli mówicie, żeby jednak brać tego BQ 350? tak myślę, że dołożę te 20 zł i kupie Corsair 400W Edytowane 30 Czerwca 2009 przez jestmeksyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Co z tego, że 500GB F2EG może być od F1 wolniejszy. Przecież 500GB, a 320GB, to jest 120GB różnicy. Taka różnica w pojemności nie jest warta brania F1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Ciekawe dlaczego nikt nie poleca już fortronów :blink: Chyba ukryta reklama zaczyna przynosić efekty na forum. Nóż w kieszeni się otwiera. Kup tego fortrona a za zaoszczędzone pieniądze kup 2x2GB ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeDpl Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Kup tego fortrona a za zaoszczędzone pieniądze kup 2x2GB ramuTrochę nie trafiłeś z tym zasilaczem akurat ten model nie nadaje się do nowych komputerów, słaba linia 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 ludzie kupowali 400 które były projektowane w kierunku mocnej lini 5V i działają z takimi konfiguracjami do dziś, a ten zasilacz który podałem będzie o niebo lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jestmeksyk Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 ja już wziąłem tego kompa z Corsairem 400 W mam nadzieję, że wszystko się sprawdzi :) dziękuję za wszelaką pomoc, a ja na pewno jak go dostanę wypowiem się na temat podzespołów :) pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...