Skocz do zawartości
ciopaka

Seria Rog Asus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zastanawiam się nad kupnem nowej płyty głównej ! Nie jestem jakimś mistrzem w OC ale już jakieś większe pojęcia mam .

Po pierwsze przymierzam się do kupna płyty z serii Republic Of gamers i mam pytanie która z tych płyt jest najlepsza pomijając RAMPAGE gdyż na nią mnie nie stać . Reszta jest w cenie którą można jeszcze uznać za rozsądną :wink: .

Przeglądałem ofertę i mój wybór padł na MAXIMUS II FORMULA , jednak co mnie nie zadowala w tej płycie głównej to obsługa tylko DDR 2 1200 mhz ! W porównaniu z innymi jest cienko gdyż inne płyty z serii RoG obsługują DDR 3 do 1800 mhz !

Więc tutaj moje pytanie która płyta będzie najlepsza ?

Ps. Procek który będe kręcił to : INTEL CORE 2 QUAD Q9550 E0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam fajnych DDR 3 ale myśle przyłościowo gdyż jeśli była by obsługa DDR 3 to można by w przyszłości wymienić ramy na lepsze !

Ale najbardziej interesuje mnie pyt. powyżej która z tych płyt jest najlepsza

//jak nie ten dział to proszę o przeniesienie !

Edytowane przez ciopaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pod 775 najlepsze płyty Asusa:

Rampage Extreme > P5E3 Premium WIFI > P5E64 WS EVOLUTION > Rampage Formula/Maximus Formula / P5E Deluxe / P5E > Commando > Striker II Extreme > P5E3 Deluxe > Blitz Extreme > Blitz Formula > P5K Premium/Deluxe > P5B Deluxe fajny egzemplarz

P45 jest na tyle słabym chipsetem, że go tutaj nie wymieniam.

Edytowane przez Xtreme Addict

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi