ciaper Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam, Posiadam laptopa Acer Extensa 5620Z. Zawsze był podpięty do LAN, więc z bezprzewodowego nie korzystałem wogóle. Teraz chciałem skorzystać i o dziwo, laptop nie widzi wogóle karty sieciowej !!! Tak jakby jej nie było !!! Ani w panelu sterowania w manadżerze sprzętu, ani w pasku po prawej na pulpicie !!! O co chodzi ?? Pilnie proszę o pomoc i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Burza, pioruny? Na 90 karta uszkodzona. Na 10% wyłączona przyciskiem/suwakiem/w bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaper Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Burza, pioruny? Na 90 karta uszkodzona. Na 10% wyłączona przyciskiem/suwakiem/w bios. Karta jest włączona "suwakiem". A nie widać jej nawet w mandżerze sprzętu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 A może poprostu jej nie masz fizycznie ? Sprawdź pod pokrywką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaper Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 A może poprostu jej nie masz fizycznie ? Sprawdź pod pokrywką. A gdzie dokładnie ?? Laptop jest na gwarancji, więc nie chciałbym grzebać w nim ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) Mam głupie pytanie. Instalowałeś kiedykolwiek sterowniki do WiFi? To nie te same co do karty LAN ;) Proponuję włożyć CD od lapka i zainstalować. ;) A WiFI jest prawie pod touchpadem jak zdejmiesz tą wielgachną dolną klapę. Edytowane 1 Lipca 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaper Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 W BIOS'ie nic nie ma. A manadżer urządzeń wygląda tak: http://img37.imageshack.us/img37/4282/problemkarta.jpg Pod kartami sieciowymi jest tylko karta sieciowa "kablowa" :/ Czy możliwe że z tą awarią jest związany ten żółty pytajnik przy "kontroler ethernet" ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Tak to moze byc karta wifi która nie ma sterowników... Odpal Everest i zobacz jaki dokładnie jest to model sciagnij stery zainstaluj i gitara,,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 To na 99% jest WiFi. http://acer.pl/acer/service.do?LanguageISO...;CRC=1894305318 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaper Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Tam są 3 sterowniki WLAN do tego modelu laptopa. Intel odpada bo jest dla Visty. Broadcom - zero reakcji kompa po instalacji. Natomiast Atheros - coś chwyciło, ale nadal jest info, że zainstalowano niepoprawnie: http://img398.imageshack.us/img398/763/problemkarta2.jpg http://img7.imageshack.us/img7/3254/problemkarta3.jpg Macie jakiś pomysł ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) Również mam 5620Z i u mnie siedzi Broadcom. Resztę mam identycznie NetLink i 1394. Edytowane 3 Lipca 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaper Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 No ale jak zainstalowałem sterownik Broadcom to zero reakcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) Nie wiem. Wydaje mi się, że coś robisz źle skoro na Atherosie ją wykrył. Najprościej zdejmij klapę i spisz numery z płytki WiFi. W necie po nich znajdziesz producenta. Jednak nadal wydaje mi się, że to Broadcom. Z resztą zaraz zobaczę w serwisówce. Po MACu też można sprawdzić producenta. Co ciekawe instrukcja serwisowa podaje Intela 4965AGN. U mnie jest to Broadcom. ;) Więc musisz albo dociekać producenta, albo instalować wszystko po kolei i zaufać fortunie ;) Edytowane 3 Lipca 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...