kerio Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) Jako, ze nie jestem zadowolony z mojego obecnego chlodzenia chcialbym sie was zapytac co polecacie do grzaly jaka jest q 6600. Najlepiej jak wypowiedza sie osoby, ktore mialy stycznosc z rożnymi chlodzeniami na tym procku. Aaa jaka paste uzywaliscie do chlodzenia - tez o tym piszcie. Edytowane 1 Lipca 2009 przez kerio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Do 100 masz niewielki wybór, chyba że w używanych się rozejrzysz, Scythe Mugen. Nowy Pentagram Karakorum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 past masz wiele do wyboru: AC MX-1 AC Silver 5 Zalmann STG-1 OCZ FREEZE IC Diamond 7 Carat Coollaboratory Liquid Pro a chłodzenie zobacz Scythe Ninje używkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kiel797 Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Od karakorum trochę lepszy jest Auras Wave LPT-709 i mniejszy. Pasta do niego jest wystarczająca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymciu Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 co do ninjy używki to pisz do mnie na gg albo maila bo mogę Ci sprzedać ale bez wentylatora. (też mam q6600) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) Od karakorum trochę lepszy jest Auras Wave LPT-709 i mniejszy. Pasta do niego jest wystarczająca.Tak, chyba pod względem wyglądu, chociaż nie do końca, bo napewno nie pod względem wydajności, ceny i ciszy. poza tym przekracza budżet ;) Edytowane 1 Lipca 2009 przez Qrchak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kiel797 Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Tak, chyba pod względem wyglądu, chociaż nie do końca, bo napewno nie pod względem wydajności, ceny i ciszy. poza tym przekracza budżet ;) 1.To kosztowało 70-80 zł, dawka crysis'u 2.Ciszą nie 3.Wydajnością o 2-7% poczytaj. 4.Wyglądem tak 5.Miałem i to i to testowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerio Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) Używki jak najbardziej wchodzą w gre - jak to jest z tymi heatpipe'ami, sprawdzaja sie umieszczone tuż przy rdzeniu stykajacym sie z procesorem ? (Karakorum) - slyszalem ze tak jest ponoc wydajniej, ale nie widzialem zadnych konkretnych testow to potwierdzajacych. Chlodzenie musi posiadac regulacje obrotow wiatraka - najlepiej programowa a nie manualną - byc CICHE. Nie kolidować z płytą Asus Rampage Formula x48. Cena do okolo 100zl, ale jak warto dolozyc troche grosza do znacznie lepszej wydajnosci to to zrobie. Finchy, wiem mam wybór ale nie wiem co wybrać :) poleć coś taniego a wydajnego. Kieruje się w stronę http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC/[b...pelny,id,57830/ lub http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC/[b...pelny,id,66247/ ewentualnie niech ktos wypowie sie o tym: http://sklep.proline.pl/sklep.php?prodid=AC+FREEZER+EXTREME Może powiedzcie coś o montazu bo nigdy takiego kolosa jeszcze nie instalowalem. Nie ma problemow z wyginaniem sie plyty albo odskakujacymi zatrzaskami ? Wole cos solidniejszego niz mocowanie standardowego chlodzenia. Zdaje sie ze wejdzie mi Karakorum - a jak wyczytalem roznica miedzy nim a mugenem to 2 stopnie... nie warte dolozenia 70zl. Ktos moze to potwierdzic ? Edytowane 1 Lipca 2009 przez kerio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...