Skocz do zawartości
Mared

Artefakty.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Zapewne w tym momencie zakładacie,że ten temat wałkowany był nie raz.

Nie owijając.

Problem dzieli się na 3 przypadki:

1.Wywala artefakty,lecz gra chodzi dalej.Zmieniając rozdzielczość na inną znikają i można grać dalej normalnie.

2.Zwieszenie się komputera i bardzo wolna reakcja na wszelkie polecenia.

3.Najgorszy.Czerwone,zielone oraz czerwone malutkie kropeczki i zawieszenie się komputera na dobre i trzeba go zresetować.

Męczę się z tym problemem od pół roku.Byłem w serwisie i powiedzieli mi,że robili testy i że karta jest w 100% lecz dla pewności dali mi nową,lecz problem był ten sam.

Zwróciłem się na innym forum z prośbą o pomoc."grzeje się kup lepsze chłodzenie"Po uzbieraniu pieniędzy i upragnionym zakupie ARCTIC COOLING ACCELERO S1 Rev2 oraz 2 wentylatorów temperatura owszem spadła.Z 50stopni do 35,ale to nic nie dało.Ściągałem mnóstwo sterowników.Beta,nie beta,najnowsze,starsze nic to nie dało.

To tyle.

Parametry Komputera:

GF9800GT (Zotac)

Intel Core duo 2,8 GHZ

3,5 GB Ram

Zasilacz"Modecom"500W

Płyta główna- ASUS PK5PL-AM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sprawdził sprzęt na markowym zasilaczu .

Modecom to ma teraz 3 osobne linie zasilaczy -

MC-xxx - najlepsze , 350-450 W , 500 W rzadko występuje .

Premium - takie sobie , mają komplet zabezpieczeń ale do serii MC to im trochę brakuje .

Feel - najgorsza , tania chińszczyzna ; modele III generacji trochę lepsze od I/II ale nadal qupa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtaniej - Delta/Fortron 300/350 W z Allegro - od 40 zł można już dostać takowe .

Drożej - MC-350 ATX - ~ 100 zł

Najdrożej - BQ PurePower / chieftec / Pentagram PSF / Tacens - ceny od 160 zł za zasilacze 300-400 W .

Mocniejszego jak 400 W do twojego sprzętu nie potrzeba .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat w jego przypadku to nie wina źle założonego chłodzenia czy nie .

miał arty na oryginalnym chłodzeniu karty ( a ma już 2 sztukę ) .

Obstawiał bym właśnie zasilacz , w drugiej kolejności płytę .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak,ale jeżeli się okaże,że nie pociągnie to słyszałem,że może się komp zrąbać.To prawda?

Od razu to się nie spali, jeśli miałby się spalić to za jakiś czas choć też nie wiadomo :razz: , sprawdź i jeśli na tym Qoltec będzie wszystko ok to wymień zasilacz na jakiś inny markowy.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi