Mared Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Witam serdecznie. Zapewne w tym momencie zakładacie,że ten temat wałkowany był nie raz. Nie owijając. Problem dzieli się na 3 przypadki: 1.Wywala artefakty,lecz gra chodzi dalej.Zmieniając rozdzielczość na inną znikają i można grać dalej normalnie. 2.Zwieszenie się komputera i bardzo wolna reakcja na wszelkie polecenia. 3.Najgorszy.Czerwone,zielone oraz czerwone malutkie kropeczki i zawieszenie się komputera na dobre i trzeba go zresetować. Męczę się z tym problemem od pół roku.Byłem w serwisie i powiedzieli mi,że robili testy i że karta jest w 100% lecz dla pewności dali mi nową,lecz problem był ten sam. Zwróciłem się na innym forum z prośbą o pomoc."grzeje się kup lepsze chłodzenie"Po uzbieraniu pieniędzy i upragnionym zakupie ARCTIC COOLING ACCELERO S1 Rev2 oraz 2 wentylatorów temperatura owszem spadła.Z 50stopni do 35,ale to nic nie dało.Ściągałem mnóstwo sterowników.Beta,nie beta,najnowsze,starsze nic to nie dało. To tyle. Parametry Komputera: GF9800GT (Zotac) Intel Core duo 2,8 GHZ 3,5 GB Ram Zasilacz"Modecom"500W Płyta główna- ASUS PK5PL-AM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Ja bym sprawdził sprzęt na markowym zasilaczu . Modecom to ma teraz 3 osobne linie zasilaczy - MC-xxx - najlepsze , 350-450 W , 500 W rzadko występuje . Premium - takie sobie , mają komplet zabezpieczeń ale do serii MC to im trochę brakuje . Feel - najgorsza , tania chińszczyzna ; modele III generacji trochę lepsze od I/II ale nadal qupa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mared Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 A no to mam właśnie Feela ;/ Ale drogie są te lepsze zasilacze.Znacie jakiś dobry i tani? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) Najtaniej - Delta/Fortron 300/350 W z Allegro - od 40 zł można już dostać takowe . Drożej - MC-350 ATX - ~ 100 zł Najdrożej - BQ PurePower / chieftec / Pentagram PSF / Tacens - ceny od 160 zł za zasilacze 300-400 W . Mocniejszego jak 400 W do twojego sprzętu nie potrzeba . Edytowane 1 Lipca 2009 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
userek Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Czy chłodzenie jest prawidłowo założone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Akurat w jego przypadku to nie wina źle założonego chłodzenia czy nie . miał arty na oryginalnym chłodzeniu karty ( a ma już 2 sztukę ) . Obstawiał bym właśnie zasilacz , w drugiej kolejności płytę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mared Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Aha.Dzięki za pomoc.Mam nadzieję,że jesteś pewny,że starczy.Mam zasilacz 420 W jeszcze w starym kompie firmy Qoltec może być :P czy lepiej zakupić te które podałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Mógłby się nadać , co prawda marka mało znana ale w necie krążą opinie że to dobry , tani zasilacz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mared Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 No tak,ale jeżeli się okaże,że nie pociągnie to słyszałem,że może się komp zrąbać.To prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) No tak,ale jeżeli się okaże,że nie pociągnie to słyszałem,że może się komp zrąbać.To prawda? Od razu to się nie spali, jeśli miałby się spalić to za jakiś czas choć też nie wiadomo :razz: , sprawdź i jeśli na tym Qoltec będzie wszystko ok to wymień zasilacz na jakiś inny markowy. Edytowane 2 Lipca 2009 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...