szynszylam Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 (edytowane) Już zdecydowałem się na komputer i miałem go dzisiaj zamówić, ale okazało się że w sprzedawanej obudowie CoolerMaster Elite 330 nie ma zainstalowanych wentylatorów. Dlatego pilnie szukałem i znalazłem dwa chyba dobre i niedrogie wentylatory do tej obudowy. Jednak mam 2 pytania. Czy wystarczy tylko 1 wentylator czy lepiej zamontować 2 z przodu i z tyłu? Z przodu chciałem TEN a z tyłu chyba taki sam, albo inny ale nie wiem jaki będzie dobry. Co o nich sądzicie? EDITH: Aha i jakie firmy są dobre bo do tego z tyłu mam takie propozycje: Xsilence, Chieftec, NoiseBlocker (chociaż ten ma podobno ubogie wyposażenie), lub drugi taki sam. Edytowane 1 Lipca 2009 przez szynszylam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 W Elite powinien być 1 wentylator 120mm. Chyba że o czymś nie wiem... Odpuść sobie wentylatory Revolteca, a weź coś cichszego, tańszego i bez podświetlenia, np. SilentiumPC Zephyr. Chciałbyś doświetlić obudowę, to dokup katody. Docenisz to, gdy chciałbyś zasnąć przy włączonym komputerze. PS. Edith Piaf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) Kupiłem tą obudowę parę dni temu, masz w niej już zamontowany jeden wentylator 120mm na tyle, na 5v cichy jest ale za to nie powala wydajnością, na 12v już go słychać, ale wczoraj kupiłem jeszcze zephyra 120mm i na przód go dam by był jakiś przewiew w budzie bo dość ciepło tam jest. Edytowane 3 Lipca 2009 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...