KacpiV8 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Witam! Posiadam laptopa HP Compaq 6735s z wgraną oryginalnie Vistą Basic. Vista jest bardzo powolna. Myślę, że format by ją przyspieszył i tu rodzą się moje pytania. Przede wszystkim jeśli chciałbym sformatować samą partycje C (z Windowsem), a nie została dołączona do laptopa żadna płyta w Windowsem, to jak to zrobić? Wydaje mi się, że przy użyciu dysku RECORVERY , tylko jak? A jak wyglądał by format z przejściem z Visty na XP? Pozostaje jeszcze pytanie o oryginalne sterowniki HP, jest ich sporo, a co się z nimi stanie po formacie (zarówno w jednym przypadku jak i w drugim)? Myślę, że znikną, a jeśli tak to skąd je wziąć, ze strony HP? Myślę, że przybliżyłem wam mój problem :wink: Z góry dziękuję za odpowiedź :wink: Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Zadzwonić na pomoc techniczną HP i tam zamówić płytkę z systemem oraz ze sterownikami, zostaną ci przysłane w przeciągu ok. 10 dni.tu znajdziesz sterowniki HP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Przywracanie systemu z ukrytej partycji usuwa wszelkie dane nie tylko z partycji C (systemowej), ale także z pozostałych. Miej to na uwadze gdybyś przypadkiem się na to porwał. Zdecydowanie lepiej poczekać na nośnik od HP. Ewentualnie przegrać od kolegi, który taki nośnik (dla HP!) posiada. Przecież seriala masz i tak swojego na naklejce na spodniej części laptopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Przywracanie systemu z ukrytej partycji usuwa wszelkie dane nie tylko z partycji C (systemowej), ale także z pozostałych. Szczególnie ze w HP pozostała jest tylko jedna partycja, która jest partycją recovery i nie jest ukryta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Szczególnie ze w HP pozostała jest tylko jedna partycja, która jest partycją recovery i nie jest ukryta.Mniejsza o HP. Chyba we wszystkich recovery wylatuje wszystko. Przykład: Masz tylko jedną partycję z systemem + partycję recovery. Wywalasz system, dzielisz sobie partycje © po swojemu i instalujesz system. Jeśli użyjesz w tym momencie recovery, to podzielona partycja znów się "zrośnie" a wszystkie dane pójdą się paść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacpiV8 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 A czy sterowniki do tego lapka beda smigan na XP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 a nie została dołączona do laptopa żadna płyta w Windowsem, to jak to zrobić? Zajrzec do instrukcji.... podpowiedz jest to zielona kartka....lenistem mi tu zajeżdza... XP postawisz bez problemu... troche zabawy n lite i jazda ... to samo HD audio.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 (edytowane) mam wszystkie potrzebne stery do HP bedziesz potrzebowal pomocy napisz xdomin@o2.pl p.s co do samego formatowania dysku to zgraj sobie ważne rzeczy na cdki i postaw partycję od nowa (bez recovery bo to strata miejsca) jak nie wiesz jak to zrobić... pisz jw. Edytowane 24 Lipca 2009 przez masterdomin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Masterdomin.... oj 4 czy 8gb tez mi strata... Podczas startu kompa wciskasz F11 i uruchamia sie recovery Hp-kowskie.... reszta to juz banał.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...