B3T0N Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 w zasadzie chybba jeszcze to pytanie nie padlo , wiec sie zapytam Was modderzy - po co - dla kogo , w jakim celu przerabiacie swoje okropne (lub tez nie) obudowy w rzeczy naprawde odjazdowe ?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 w jakim celu przerabiacie swoje okropne (lub tez nie) obudowy moja chyba nie jest taka okropna :) a przerabiam dla siebie i dla wlasnej satysfakcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Dla siebie i wlasnej satysfakcji. Nie lubie monotonii :D Wiec modyfikuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 ehhh zapomnialem dopisac dlaczego moduje : tak jak spider - nie lubie monotonii , bardzo mnie to wciagnelo , dla wlasne satysfakcji , by pokazac swoj wlasny styl ;) , dla polepszenia wydajnosci chlodzenia (heh wlasciwie wydajnosc chlodzenia lezy w WC) chyba wszysko;) heh noooooooo...i czasem aby sie pokazac na tweaku lub MK ;) ale to na ostatnim miejscu ;) hehi jeszcze jedno - dzisiaj chba sie pochwale poczatkami mojego moda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 dla zajawki, lepiej chyba modowac i poznawac anatomie swojego peceta niz stac z kolegami w bramie i piwo saczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 dla zajawki, lepiej chyba modowac i poznawac anatomie swojego peceta niz stac z kolegami w bramie i piwo saczyc :)O to wlasnie mnie wciaglo dlatego. Nie lubie takich kolesi po bramach... Juz 3 lata moddingu za mna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Powód 1: zawsze, od dziecka wkładałem łapy (zazwyczaj wyposarzone w śrubokręt lub młotek) we fszystkie mozliwe domowe sprzety i tak mi już zostało... Powód 2: dla satysfakcji ze stworzenia czegoś orginalnego i niepowtarzalnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 heh... ja modd'owanie zaczołem bardzo niedawno :] jakiś tydzień temu, a przyczyną jest głównie to co już zostało wymienione powyżej czyli zrobienie coś ze swoją budą, precz z monotonią hehehe... i wogóle żeby coś robić :] hehe... a co do sączenia piwa to jak modd'uye to sącze piwo hehehehe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 [...] a co do sączenia piwa to jak modd'uye to sącze piwo hehehehe... Ale chyba nie moddujesz w bramie ?? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 [...] a co do sączenia piwa to jak modd'uye to sącze piwo hehehehe... Ale chyba nie moddujesz w bramie ?? 8O moze robi modziki faceta ktorzy stoja w bramach :wink: 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 [...] a co do sączenia piwa to jak modd'uye to sącze piwo hehehehe... Ale chyba nie moddujesz w bramie ?? 8O moze robi modziki faceta ktorzy stoja w bramach :wink: 8)OK Nie zchodzmy z tematu :P Modding mnie calkowicie pochlonal. Mam nadzieje na jeszcze wiecej ciekawych pomyslow i duzo $$$ i samozaparcia na ich realizacje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 pomysly - tak $$$ - brakuje czesto :( pomijak fakt ze w Polsce sprzet do moddingu jest malo dostepny :( brakuje duzo rzeczy i czesto wlasnie ceny przeszkadzaja w moddingu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 pomysly - tak $$$ - brakuje czesto :( pomijak fakt ze w Polsce sprzet do moddingu jest malo dostepny :( brakuje duzo rzeczy i czesto wlasnie ceny przeszkadzaja w moddingu Moze uda nam sie to zmienic :) HEHE po wejsciu do Unii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 jasne ;) przeciez teraz nikt ci nie broni jechac do Niemiec i kupic sprzecik :) nic to nie zmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 jasne ;) przeciez teraz nikt ci nie broni jechac do Niemiec i kupic sprzecik :) nic to nie zmieni Pozyjemy zobaczymy, a narazie pozostaje mi jedynie import prywatny droga dyplomatyczna. Cale szczescie, ze mam dobre kontakty w N.Y. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 :) qmpel ma przyjechac na wakacje z USA:) musze tez z nim pogadac zeby cos przytargal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 eeeehhhh gdybym mieszkal w niemczech lub USA /......... mhmmmmm :D to bym dawno mial jakiegos vanteca albo xasera , a nie szajsowatego Big Tower AT przerobionego na ATX :lol: :D:D:D: - polewka alee niestety to jest nasz piekny kraj - Polska , gdzie wszystkie rzeczy potrzebne dla moddera albo sa zbyt drogie (odbiegajace duuuzo od cen za granica) , albo sa niedostepne :(( ale badzmy dobrej mysli i rozpowszechniajmy tak dobra nowine , jaka jest modding :D:D: :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Powód 1: zawsze, od dziecka wkładałem łapy (zazwyczaj wyposarzone w śrubokręt lub młotek) we fszystkie mozliwe domowe sprzety i tak mi już zostało... A w kontakty też? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Powód 1: zawsze, od dziecka wkładałem łapy (zazwyczaj wyposarzone w śrubokręt lub młotek) we fszystkie mozliwe domowe sprzety i tak mi już zostało... A w kontakty też? :lol: uAHAHAHAHAHHAaaaa hehe :lol: tez mialem zadac to pytanie , ale takwlasnie jest , jezeli sie czyms intetresuje od dzieck , to pozniej sie to odbija natroche starsze lata ;) tak na powazne , to jak mialem jakies 13 lat , to mialem p233 MMX w dennej AT obudowie minitower , wiec nawet nieswiadomie ja zmodyfikowalem przyklejajac (z nudow) wiatrak od proca na frontowa sciane obudowy :lol: - nic to nie dawalo - a halas byl zaje- fajny :lol: , ale lekko wyglad to podrasowalo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Powód 1: zawsze, od dziecka wkładałem łapy (zazwyczaj wyposarzone w śrubokręt lub młotek) we fszystkie mozliwe domowe sprzety i tak mi już zostało... A w kontakty też? :lol: A to i ja zapodam coś od siebie. Pierwszego moda zrobiłem jak miałem 3 lata a było to dawno jeszcze za pięknych czasów kiedy żarcie bylo na kartki :lol: :lol: To była zima roku 1985 zawieja na dworze, myśle sobie - "A nie pogram w CS'a bo wyjdzie dopiero za 15 lat a kompa kupie za 11 no to wziołem sie do roboty. Znalazłem podobno dwa druciki przywiązałem je do deski i oba druciki wsadzilem do kontaktu. :twisted: :twisted: No cóż to nie byl udany mod. Nie zadziałało jak trzeba ale jakoś odrzuciło mnie od kontaktu i przeżyłem. Starsza 8O 8O 8O Co ten poje.... dzieciak odpie.... . Zamkneła mnie w szafce :lol: Nie no żartuje. Poźniej jak miałem 6 lat naprawiałem babci telefon :P Co ja wogóle mogłem zrobić ledwo co wiedziałem jak sie śrubokrętu używa? No nic - mówie sobie - nie mam oscyloskopu :lol: i metexa to chociaż zajże :lol: :lol: . Coś tam za niski poziom sygnalu był że babka ledwo co słyszała. Po krutkich negocjacjach za galaretke owocową, ale byłem frajer, wziołem sie do roboty. Hehe I wiecie co, rozkręciłem potem skręciłem spowrotem i naprawiłem 8) 8) Potem miałem z 12 lat kombinowałem z RUBINEM (Zdziełana in ZSRR) Taki duży kamień w drewnianej obudowie :D Wyciągnołem jakąs płytke wziołem w jedną ręke potem w drugą i bzzzzzzzzzzzz. Tylko powiedziałem MMMAAAAAMMMMOOOO RRRRRRAAATTTTUJJJJ. Niestety starsza była w kiblu :oops: i nic sie nie domyślała. Na szczęscie stałem i jak zesztywniałem to sie wykopyrtnołem do tyłu i wyrwało mi płytke z rąk. Do dziś mam ślady stopionej skury.. Podobno 360V. :twisted: Teraz mam chyba uczulenie na prąd :lol: i czuje przez skure nawet względnie niskie napięcia. No i troche zmądżałem nie łapałem już prądu w wiaderka. Chociaż ostatnio naprawiałem ciotce przedłużacz. Siedze sobie spox na tyłku na tarasie i rozkręcam listwe. No i listwa rozkręcona hmm coś nie styka wyjmuje styki ... no i co ... no wiadomo ... bzzzz............ :( Zapomnialem wyłączyć listwe z kontaktu. Ale ZONK. Ta a potem w 1996 kupili starsi pod choinke kompa. Kombinować zaczołem po roku jak straciłem na niego gwarancje. No wtedy to sie zaczeło latałem z kompem pod pachą do serwisu. Po jakichś 6 miechach zdecydowałem że sam pokombinuje. No i zaczeło sie upgradowanie. Potem OC na Celku 333A potem przyszedł Dureń 600 (miodzik 1000MHz :) pierwszy 1GHz )i jego młodsi koledzy 900 i 1000 (oba słabe do OC). Przesiadka na Antka Xp 1.7+Palomino @1730 (z Volcano 7+) to była dla mne rzeź. I tu zaczołem myśleć o modingu i WC a była to zima 2001/2002. Nie było takiej mody jak teraz. Ihmo moda zaczeła sie coś koło maja zeszłego roku. Jak pierwsze zdjątka w jakichś gazetach były oczywiście ja zaczołem od www.tweak.pl to był kwiecień 2002 i tu pierwszy news z jakiejś strony i zaczeło sie. Potem spaliłem 3 Antki tego Palomino, kumpla 1.2GHz (Thunderbird) i JIUCB 0251 (Thoroundbred). Dodam że spaliłem je z pomocą cooper shima. No i teraz ( no pod koniec lutego :D ) kupiłem tego wspaniałego JIUHB 0307 VPMW tylko że wysoki bath 1125. Hmm no i mod w trakcie i WC też w trakcie. Kuwa już zaczyna mnie to lekko wkur... chyba rzuce studia i dokończe moda i WC bo tak to nie mam czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Powód 1: zawsze, od dziecka wkładałem łapy (zazwyczaj wyposarzone w śrubokręt lub młotek) we fszystkie mozliwe domowe sprzety i tak mi już zostało... A w kontakty też? :lol: ...tak... :oops: , ale to już było w podstawówce... i bolało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 A ja zobaczylem raz na Necie (nie pamietam juz jaka witrynka) klawiature z niebieskimi ledami (Caps, Scroll, Num) wqrzylem sie, bo jeszcze od podstawowki mialem pare ledow, wiec sobie pomyslalem "dlaczego by tak nie zrobic czegos wiecej?" No i mam klawe podswietlona, oknno w budzie, swiecace wentylatory, koncze robic zasilacz przezroczysty... potem malowanko budy. To wciaga... A najlepsze jest jak ktos przychodzi, patrzy na kompa i pyta: "Co to jest?" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 aRoo"] To wciaga... A najlepsze jest jak ktos przychodzi, patrzy na kompa i pyta: "Co to jest?" Wciąga i raczej trudno przestać, zawsze coś do głowy wpadnie... Nie wiem gdzie masz kompa postawionego, ale u mnie zazwyczaj jak ktoś przychodzi to klęka przed moim kompem :). Ciekawe kiedy usłyszę "w imię ojca i syna..." :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 aRoo"] To wciaga... A najlepsze jest jak ktos przychodzi, patrzy na kompa i pyta: "Co to jest?" Wciąga i raczej trudno przestać, zawsze coś do głowy wpadnie... Nie wiem gdzie masz kompa postawionego, ale u mnie zazwyczaj jak ktoś przychodzi to klęka przed moim kompem :). Ciekawe kiedy usłyszę "w imię ojca i syna..." :D Do mnie chca ludziska wpadac obejrzec kompa jak jakis eksponat muzealny :) Zaczne pobierac oplaty. tomcyk - pozdro :) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 tak jak wyzej wszystko juz powiedziane a powtarzac nie lubie ....a co do dostepnosci sprzetu do modingu i $$$ zawsze mozna uzyc sprzetow ogolnie dostepnych i tak ich przemodowac aby byly odpowiedznei do modu naszego kompa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz15 Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 bo to jes psecies cool!!!;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...