DanioS Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Witam od pewnego czasu podczas grania co 5-10 sek przycina obraz, np. podczas gry w World of warcraft przez 10 sek gra chodzi ultra plynnie a zaraz przez 3-4 sek sie tnie i tak caly czas to samo dotyczy gry Call of juarez więzy krwi wcześniej tak nie było kto mi może pomóc? zrobiłem dzisiaj 2 formaty a nadal to samo... moj komp: radeon 4870x2 amd phenom x3 710 2gb ram asrock a780gxh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Spróbuj ustawić koligację dla tych gier na 2 rdzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdebik Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Mam podobyny problem w wow'ie, przewaznie na bg albo gdy jest zadyma z hordziakami. Ponoc ustawienie dystansu na min pomaga ale jak wtedy grac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) Przyczyną może być mała ilość ramu i konieczność częstszego doczytywania z dysku. Edytowane 3 Lipca 2009 przez toman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muniek131 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 O ile się nie mylę Call of Juarez potrzebuje 1GB ram na XP do płynnego działania. Może coś Ci się za bardzo grzeje? Sprawdź temperatury SpeedFanem i podaj je tutaj na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Moze i tak, ale nie wierzę, że kolega gra z taką kartą w rozdz. 1024x768. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muniek131 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Ale w zasobie ma jeszcze 1GB więc powinno mu wystarczyć. Mi wydaje się, że coś musi się grzać dlatego mu FPS'y spadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanioS Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) no tak, powinno starczyć.. w crysisa grałem w rozdziałce 1660 na maxed detalach i dX10 i bylo ponad 30fps, karta sie rozgrzewa do 100C ale to norma, reszta ma spokojna temp. wlasnie sprawdzilem na Fuel u czy to low czy max dzeje sie to samo, procek 60C(podkręcony) stresie, karta max 110, plyta 50? nie za duzo? Edytowane 3 Lipca 2009 przez DanioS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonic Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 sory DanioS ze u ciebie w temacie pisze ale sam mam podobny problem ktory pojawil sie od paru dni mianowicie podczas grania w crysisa gra zwyczajnie sie zatrzymala zwis ale dzwiek chodzil tak na pare sekund potem musialem minimalizowac gre i spowrotem dac na full screen zeby dobrze chodzilo ale to zdarzalo sie rzadko..problem jest wiekszy gdy odpalam call of juarez nowe, co kilkanascie minut grania jest taki sam zwis z tym ze dzis wywalilo mi blue screena ze jestli ten blad pojawil sie 1szy raz ble ble problem ogolnie tyczy sie ati2dvg jakos tak pisalo prosze o pomoc dzieki cpu: phenom II 940 3.0@3.4 4gb ocz ram ddr2 hd4850 GLH@750/1000 a780gxh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 w obu przypadkach problemem moze być także rosnąca temperatura za oknem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonic Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 ciezko powiedziec raczej watpie jakies rozwiazania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muniek131 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) DanioS: Z tego co napisałeś wydaje mi się, że karta tak nie powinna się grzać <_< . Moja HD4670 rozgrzewa się do MAX 45-50 stopni!! Może ta grafika Ci tak w dupę daje. @UP Podaje ci tutaj FIX, który pomoże Ci zmniejszyć temperaturę. Edytowane 3 Lipca 2009 przez muniek131 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 HD 4870x2 to piekarnik - ale powyzej 100C to juz moga zaczac sie jakies anomalie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muniek131 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgadza się to jest już nienormalne. No, ale cóż. Wracając do mojego poprzedniego postu, ta metoda pozwoli zmniejszyć Ci temp. karty do około 40st. w spoczynku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonic Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 dla znawcow dodam jeszcze moje temp: http://img188.imageshack.us/img188/8017/123xba.jpg kto sie zna ten wie co do czego:) screen z temp przy wlaczonym kompie 30 min. moge dodac jeszcze jak sprawuje sie w stresie jesli trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonic Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 brak pomyslow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Temperatury sprawdzaj na dotyk a napięcia miernikiem. Programami to sobie można co najwyżej czas mierzyć, chociaż i to nie jest na 100% pewne. Jakoś nie widzę nazwy i modelu zasilacza. Może nie wyrabia lub jest uszkodzony. Spróbuj na innym. Spróbuj inne sterowniki do grafiki. Wszystko dobrze podpięte? Zasilanie do grafiki itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonic Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 na "dotyk" wszystko ok grafa troche za goraca moim zdaniem zasilacz corsair vx450w tak ze jest dobrze nowka cpu (kupiony w czerwcu) innych sterow nie obadalem od momentu kupienia sprzetu mozna jakies namiary? www etc... aktualnie mam- 6.14.10.6891 (catalyst 8.12) wszystko dobrze podpiete Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...