Skocz do zawartości
DanioS

Co Jakiś Czas Podczas Grania Laguje Mi Sie Obraz Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od pewnego czasu podczas grania co 5-10 sek przycina obraz, np. podczas gry w World of warcraft przez 10 sek gra chodzi ultra plynnie a zaraz przez 3-4 sek sie tnie i tak caly czas to samo dotyczy gry Call of juarez więzy krwi wcześniej tak nie było kto mi może pomóc?

zrobiłem dzisiaj 2 formaty a nadal to samo...

moj komp:

radeon 4870x2

amd phenom x3 710

2gb ram

asrock a780gxh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak, powinno starczyć.. w crysisa grałem w rozdziałce 1660 na maxed detalach i dX10 i bylo ponad 30fps, karta sie rozgrzewa do 100C ale to norma, reszta ma spokojna temp.

wlasnie sprawdzilem na Fuel

u czy to low czy max dzeje sie to samo, procek 60C(podkręcony) stresie, karta max 110, plyta 50? nie za duzo?

Edytowane przez DanioS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory DanioS ze u ciebie w temacie pisze ale sam mam podobny problem ktory pojawil sie od paru dni

mianowicie podczas grania w crysisa gra zwyczajnie sie zatrzymala zwis ale dzwiek chodzil tak na pare sekund potem musialem minimalizowac gre i spowrotem dac na full screen zeby dobrze chodzilo ale to zdarzalo sie rzadko..problem jest wiekszy gdy odpalam call of juarez nowe, co kilkanascie minut grania jest taki sam zwis z tym ze dzis wywalilo mi blue screena ze jestli ten blad pojawil sie 1szy raz ble ble problem ogolnie tyczy sie ati2dvg jakos tak pisalo

prosze o pomoc dzieki

cpu:

phenom II 940 3.0@3.4

4gb ocz ram ddr2

hd4850 GLH@750/1000

a780gxh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DanioS: Z tego co napisałeś wydaje mi się, że karta tak nie powinna się grzać <_< . Moja HD4670 rozgrzewa się do MAX 45-50 stopni!! Może ta grafika Ci tak w dupę daje.

@UP

Podaje ci tutaj FIX, który pomoże Ci zmniejszyć temperaturę.

Edytowane przez muniek131

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatury sprawdzaj na dotyk a napięcia miernikiem. Programami to sobie można co najwyżej czas mierzyć, chociaż i to nie jest na 100% pewne.

Jakoś nie widzę nazwy i modelu zasilacza. Może nie wyrabia lub jest uszkodzony. Spróbuj na innym.

Spróbuj inne sterowniki do grafiki.

Wszystko dobrze podpięte? Zasilanie do grafiki itp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na "dotyk" wszystko ok grafa troche za goraca moim zdaniem

zasilacz corsair vx450w tak ze jest dobrze nowka cpu (kupiony w czerwcu)

innych sterow nie obadalem od momentu kupienia sprzetu mozna jakies namiary? www etc... aktualnie mam- 6.14.10.6891 (catalyst 8.12)

wszystko dobrze podpiete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi