Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji, że dziś padła moja mysz HP (bezprzewodowa random z klawiaturą) chcę zakupić nową SOLIDNĄ myszkę do komputera.

Przedział cenowy - ~130 zł

Nie chciałbym myszki bardzo lekkiej, która po lekkim przesunięciu przesunęła by mi kursor na komputerze z jednego do drugiego końca ekranu. Jestem przyzwyczajony raczej do troszkę cięższych myszek (taki fetysz ;o ;P ). Zbyt lekkie myszki kojarzą mi się z tym, że są zbyt czułe.

Myślałem nad razer diamondback, ale też wpadła mi w oko Razer Pro Click Mobile i sam nie wiem ;)

Gryzoń ma być dobry do gier, ale też do normalnego użytku, typu kombinowanie w paincie, photoshopie etc. ;)

Pozdrawiam

PS. - załączam zdjęcie mojej aktualnej myszki :D

Dołączona grafika

Edytowane przez Endurance

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś również miałem dylemat w sprawie myszki. Kupiłem Death Addera i jestem delikatnie mówiąc bardzo niezadowolony. Jeśli ma być do grania to powiem ci tak - A4tech xl-750 i jej różne modyfikacje - wg mnie najlepsza myszka do gier a do tego bardzo tania w porównaniu do Razera.

Ale żeby się o tym przekonać idź do jakiegoś sklepu i sam sprawdź. Tylko nie sugeruj się wyglądem - bo Razer zawsze wygląda lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś również miałem dylemat w sprawie myszki. Kupiłem Death Addera i jestem delikatnie mówiąc bardzo niezadowolony. Jeśli ma być do grania to powiem ci tak - A4tech xl-750 i jej różne modyfikacje - wg mnie najlepsza myszka do gier a do tego bardzo tania w porównaniu do Razera.

Ale żeby się o tym przekonać idź do jakiegoś sklepu i sam sprawdź. Tylko nie sugeruj się wyglądem - bo Razer zawsze wygląda lepiej.

Ta myszka A4Tech XL-750 jest nawet nawet, tania (70 zł na esc.pl) i ładna. A mógłby potwierdzić to ktoś, kto tej myszki używa aktualnie?

I czy są jakieś inne propozycje?

Zaznaczam - tak, to ma być myszka też do gier, ale nie jestem jakimś maniakiem i nie potrzebuję myszki do jakichś zmagań w CS czy ET ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra i tania myszka to A4Tech X-748K.

zobacz też Microsoft Intellimouse Explorer 3.0

No to w sumie mam dylemat pomiędzy X-748K, a X-750BF / X-750F.

748 kosztuje 75 zł, 750 - 70 zł.

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=14141

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=3952

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=5858

Którą polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam x-750BF i naprawdę sobie ja bardzo chwale do tego podkładka steel pad qck medium i jest miodnie :)

Jesli miałbym brać x-750BF/F to brałbym BF, niby jest jakaś "skóra węza" lepiej się trzyma dłoni, a podobno zwykłe F się wycierają, zwłaszcza srebrne.

Edytowane przez mnowak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam x-750BF i naprawdę sobie ja bardzo chwale do tego podkładka steel pad qck medium i jest miodnie :)

Jesli miałbym brać x-750BF/F to brałbym BF, niby jest jakaś "skóra węza" lepiej się trzyma dłoni, a podobno zwykłe F się wycierają, zwłaszcza srebrne.

Dzięki za opinie, w sumie to mi BF też odpowiada, a co do podkładki to mam swoją z "poduszką" pod nadgarstek i jest fajnie ;)

Szkoda, że kosztują po 50-100 zł te podkładki, no ale cóż, zależy mi najbardziej na myszce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi