Skocz do zawartości
Toxar

Fx 5600 Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

ale ten geforce ogolnie byl kiepski w benchmarku 2001 mialem chyba 856 punktow co dla mnie bylo szokiem ze ponizej 1000 mozna miec :| - moze dlatego ze to byl jakis tajwan pewnie - nawet juz niepamietam - a konfliktow niebylo stery zmienialem z 15 razy wszystkie detonatory i inne stery dedykowane dla creaticow itp :|  i nic :| - dlatego wymienilem a uprzedzenie do geforcow mi zostalo :|

tyle punktof to mogles miec jedynie na GF 2MX 200 ;) (wiem bo mialem takiego i bylo dokladnie 964punkty :D )

MX200 i tak jest o wiele lepszy od RIVY wiec nie wal mi tu kitow ze RIVKA byla szybsza od MX400 ;) :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>le ile jeszcze osob bedzie mi wciskac ze niewidze dobrze ???? - mowie ze win rozpoznawal sprzet jako mx 400 i tak tez bylo na opakowaniu i takie byly naklejki na karcie i tak bylo napisane - i wali mnie to ze wedlug czegos albo kogos tam tak niemoze byc bo mialem obydwie karty obydwie testowalem wiem jak sie to konfiguruje i wiem ile bylo fps kto niechce niemusi wierzyc ale niech mi tu nie<span style="color:red;">[ciach!]</span>li ze tak niebylo bo to akurat wiem lepiej - jezus czasami z niektorymi jak z ciulami sie gada ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel ostatnio kupil "okazyjnie" GF2MX400 i niby wszystko cacy ,ale z D1300 karta dawala 1200pkt. w 3dmarku2001.wkoncu sieokazalo ze ten wynalazek mial 64bit magistrale pamieci i tyle.U PANTHER X'a pewnie bylo podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo mozliwe - anwet cos mi swita takiego chociaz niepamietam juz :| - u mnie z procem 500 - ale roznica miedzy riva a gf2 mx400 byla miazdzaca - rivka 4x szybsza  ....

jak jeszcze miałem gf2mx400 to bez kręcenia miałem w 3d marku 2001 ok. 3500ptk, a kumpel brata na tej swojej rivie nawet niemiał 500ptk :P.

Jeszcze jest jedna możliwość - masz/miałeś do bani płyte. Ja kiedyś napaliłem się na gf2mx400 i gdy ją kupiłem to cały czas jakieś zonki wyskakiwały itp. oddawałem tego gf'a chyba z 11 razy i dalej nic. Dopiero kiedy kupiłem lepszą płyte to odrazu lepiej wszystko chodziło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo mozliwe - anwet cos mi swita takiego chociaz niepamietam juz :| - u mnie z procem 500 - ale roznica miedzy riva a gf2 mx400 byla miazdzaca - rivka 4x szybsza  ....

jak jeszcze miałem gf2mx400 to bez kręcenia miałem w 3d marku 2001 ok. 3500ptk, a kumpel brata na tej swojej rivie nawet niemiał 500ptk :P.

Jeszcze jest jedna możliwość - masz/miałeś do bani płyte. Ja kiedyś napaliłem się na gf2mx400 i gdy ją kupiłem to cały czas jakieś zonki wyskakiwały itp. oddawałem tego gf'a chyba z 11 razy i dalej nic. Dopiero kiedy kupiłem lepszą płyte to odrazu lepiej wszystko chodziło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co chodzi

mam Geforca 2MX i w 3dmarku 2000 mam - 5500 pkt

teraz pozyczylem go kumplowi i dal mi rive 1 - no nie byle jaka Diamonda Vippera v550 16mb - i mam w 3d marku 2000 - 2000 pkt

to chyba jest roznica no nie , ale co tam

olac to eheheheh

acha a to wszystko na Celeronie 900@1200 i Asus P2B-f

a wogole to jest dlugi wekkend baaaaaaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta ale ja mialem rive TNT 2 16 mb a ten geforce teraz znalazlem byl firmy x-power czy cos takiego - shit nigdy wiecej niekce tego widziec .... i na sto procent riva 16 mb creativa ciela 4 razy lepiej niz ten gf 2 mx 400 64 mb - tu jestem pewien ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta ale ja mialem rive TNT 2 16 mb a ten geforce teraz znalazlem byl firmy x-power czy cos takiego - shit nigdy wiecej niekce tego widziec .... i na sto procent riva 16 mb creativa ciela 4 razy lepiej niz ten gf 2 mx 400 64 mb - tu jestem pewien ...

:lol: A SWISTAK SIEDZI I ZAWIJA W TE SREBERKA :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i powiedz do czego to zmierza ty jestes przekonany ze tak niejest a ja to widzialem na wlasne oczy komu mi chcesz udowadniac ze zle widze ??? - niewiem czy ta kart abyla tak szajsowata czy uszkodzona ale tak szialala i nikt mi niewmowi ze przez pol roku niegralem w csa z fpsem 10-25 bo chyba to wiem i ze mialem juz tego tak dosc ze wymienilem sie z kumplem ktory mi dal rivke tnt2 32 mb hisa a tego geforca pozniej tez spylil bo stwierdzil ze szajs chociaz u niego chodzil lepiej bo mial proca celka 1.2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i powiedz do czego to zmierza ty jestes przekonany ze tak niejest a ja to widzialem na wlasne oczy komu mi chcesz udowadniac ze zle widze ??? - niewiem czy ta kart abyla tak szajsowata czy uszkodzona ale tak szialala i nikt mi niewmowi ze przez pol roku niegralem w csa z fpsem 10-25 bo chyba to wiem i ze mialem juz tego tak dosc ze wymienilem sie z kumplem ktory mi dal rivke tnt2 32 mb hisa a tego geforca pozniej tez spylil bo stwierdzil ze szajs chociaz u niego chodzil lepiej bo mial proca celka 1.2

Nic nie chcemy Ci wmowic. Dobrze widziales ale to wydaje mi sie Twoja wina, ze tak chodzil. Po prostu nie bylo slabych gf2 64MB tak jak w przypadku mx200, mx420, czy R9100 - 64 bitowych.

I niemozliwe jest aby taka karta chodzila slabiej od jakiegolwiek TNT - nawet ultra.

Jezeli masz jeszcze dojscie do tej karty to z checia ja przetestuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozliwe ja mowie tylko o faktach czyli o tym co mialem napisane na pudelku od Gf'a o tym co widzialem w csie (masakra) i o rivie . Mozliwe ze to byl jakis sciemniony mx400 - tylko [ciach!] po [ciach!] firmy produkujace chipsety zezwalaja na produkcje jakis tajwanskich klonow albo dlaczego nikt tego nipilnuje i do sklepow na polki trafia ladne zapakowane gowno ,.... z przeklamanymi specyfikacjami ...

http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=4946

Ciekawe jak majac Athlona, 95% pewnosci ze masz :), skomentujesz powyzszy link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TEn szajs byl tak opakowany - dojscia juz niemam bo ta karta poszla w swiat - niemialem na nia juz nerwow 

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Juz nawet na ta karte patrzec mi sie niechce ...

I NIE WIDZISZ ZE TO MX400 ???

I to z pewnoscia 64 bit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TEn szajs byl tak opakowany - dojscia juz niemam bo ta karta poszla w swiat - niemialem na nia juz nerwow 

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Juz nawet na ta karte patrzec mi sie niechce ...

I NIE WIDZISZ ZE TO MX400 ???

I to z pewnoscia 64 bit.

ksarses czytaj uwaznie co jest na forum czy ja juz z 50 razy w tym topicu nienapisalem ze to jest wlasnie MX 400 - a reszta twierdzi ze to jest 200 wiec o cco chodzi ??? - ilo bitowy jest tego niewiem na pudelku bylo 32/64/128 i nieiwem co z tym dalej chyba sobie trzeba skreslic niepotrzebne ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozliwe ja mowie tylko o faktach czyli o tym co mialem napisane na pudelku od Gf'a o tym co widzialem w csie (masakra) i o rivie  . Mozliwe ze to byl jakis sciemniony mx400 - tylko [ciach!] po [ciach!] firmy produkujace chipsety zezwalaja na produkcje jakis tajwanskich klonow albo dlaczego nikt tego nipilnuje i do sklepow na polki trafia ladne zapakowane gowno ,.... z przeklamanymi specyfikacjami ...

http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=4946

Ciekawe jak majac Athlona, 95% pewnosci ze masz :), skomentujesz powyzszy link.

heh pudlo niemam athlona ;) 5 % sie okazalo prawda ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;) mozliwe ja mowie tylko o faktach czyli o tym co mialem napisane na pudelku od Gf'a o tym co widzialem w csie (masakra) i o rivie :| . Mozliwe ze to byl jakis sciemniony mx400 - tylko <font color="#FF0000">[ciach!]</font> po <font color="#FF0000">[ciach!]</font> firmy produkujace chipsety zezwalaja na produkcje jakis tajwanskich klonow albo dlaczego nikt tego nipilnuje i do sklepow na polki trafia ladne zapakowane gowno ,.... z przeklamanymi specyfikacjami ...

Gf 2mx-400 JEST O WIELE lepszy od rivyII.

Prawdopodobnie twoje MOBO nie grało z tą kartą. Nie pamiętacie już tej wielkiej afery i zamiszania z kartami GF? Na wielu płytach ich wydajność była opłakana. Radzę odkurzyć sobie jakieś stare czasopisma i poczytać o tych kartach. POZDRO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobr dobra żeby wyeliminować kwestie proca to przedstawię inny przykład. Na C400@450 192MB RAM w 3Dmarku2000 z rivaII m64 miałem 1000pkt. a na Gf2-MX400 2500pkt.

W HL przewaga nie była już tak ogromna, ale nadal była znaczna -szczególnie objawiało to się w momencie wybuch bomby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiesz nadal PANTHER X ?

Ciagle piszesz gf2 !!!

gf2 a gf2mx to WIELKA PRZEPASC !!!

gf2 nie byly 64 bitowe nigdy i nie mialbys takiego niskiego wyniku. A skoro kupiles wersje 64 bitowa to Twoj blad :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiesz nadal PANTHER X ?

Ciagle piszesz gf2 !!!

gf2 a gf2mx to WIELKA PRZEPASC !!!

gf2 nie byly 64 bitowe nigdy i nie mialbys takiego niskiego wyniku. A skoro kupiles wersje 64 bitowa to Twoj blad :P

Przeciez napisalem chyba z 8 postow ze to jest mx matko czytac nieumiecie ? :|

A po drugie nie kupilem tylko dostalem na gwiazdke : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mialem RIVE 128 to na K6-2 400@460 mialem 900 pkt w 2k - a RIVA 128 miala 4MB i "troche" od TNT odstawala - wiec nie wiem dlaczego macie takie niskie wyniki - a teraz na "skopanym" gf2ti mam 6500 w 2k1 - pewnie kazde TNT2 mnie potnie ale no coz - takie zycie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...