Skocz do zawartości
DanioS

Wirus Trojan-pws.magania.ahiw Jak Usunac To Cholerstwo! Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam ESET NOD32 antivirus i SPyware Doctor nod32 wogole nie wykyrwa tego szajsu a spyware niby usuwa ale przy nastpenym skanowaniu znow siedzi, probowalem usunac go z recznie z rejestru ale skonczylo sie ze musialem naprawic winde, niech mi ktoś pomoże.

oraz wiecie czemu gry mi tną co jakiś czas? 4 dni temu tak nie było(to samo sie dzieje na max/med/low grafice)

radek 4870x2

amd phenom x3

2gb ram

asrock a780gxh

zmieniłem paste term, zoribłem format, przeczyscilem all z kurzu nadal to samo... moze wina tego wirusa? chyba nie to bo key logger.

temperatury kompa w stresie proc max 60C karta max 110, plyta 55 więc w normie.

Wiecie jak rozwiazać moje problemy? prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie bawiłem się takimi duperelami jak temperatura karty graficznej, ale nie wydaje mi się, aby 110*C było normą. Inna sprawa, że to odczyt aplikacji opierający się o jakąś tam diodę termiczną. Aplikacja w zależności od modelu płyty i wersji biosu działa bardziej lub mniej prawidłowo. Objawy wskazują na:

- grzanie się procesora

- uszkodzony dysk

- uszkodzone pamięci

Nie pisałeś nic o zasilaczu. Zobacz czy on sam daje radę z chłodzeniem, gdy dostaje 55 i 60 stopni z wnętrza komputera.

Virus i trojan to 2 zupełnie inne aplikacje. NOD32 (ani żaden inny antywirus) nie jest przystosowany do wykrywania każdego trojana, bo jak nazwa wskazuje, ma on wykrywać głównie wirusy. Zabawkowe aplikacje jak keyloggery i inne spyware można usunąć zwykłymi menedżerami plików.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi