mano Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Planuję kupno nowej płyty i procesora. Wiem, że Epox 8RDA3+ i Athlon XP 1700 + są OK. Ale może polecicie coś innego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 powiedz za ile..... moze byc cos takiego: Abit NF7-S (serial ata, pleny soundstorm, gwarantowane 200fsb) antek 2100XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 bierz Abita NF7-S 2.0 i antka 1,7+ :) :) pzdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 ja ci radze kt4v, tania i super stabilna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 kt4v jest dobra tyle ze jej ogromny minus to ze tylko do 1,7v napiecie na proc mozesz zmienic, nie to co na nf2 lub np na moim epoxie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 zamknijcie ten topic zanim zacznie sie tutaj kolejna wojna miedzy fanami epoxa/abita/solteka moze i MSI czy tam DFI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 nie zamierzam sie kłócic o to ktora plyta lepsza.....dla mnie kt4v sie nie nadaje bo ma za slaby max vcore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Epox 8rda+ taki jak w moim podpisie, gwarantowane fsb 200Mhz. A za 25zł możesz dokupić wyjścia optycznie i masz full soundstorma jeśli Ci potrzebne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 ja ci radze kt4v, tania i super stabilna koles nie napisal nic o ograniczeniach zwiazanych z $$$$ :) wiec typ MSI jeszcze na kt400 jest wedlug mnie troche nie namiejscu :? a biorac pod uwage IMHO nie za dobra wydajnosc tejze mobo... moim zdaniem jest tylko jeden typ ;) ;) abit nf7-s + antek 1700+ DLTC3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 ja ci radze kt4v, tania i super stabilna koles nie napisal nic o ograniczeniach zwiazanych z $$$$ :) wiec typ MSI jeszcze na kt400 jest wedlug mnie troche nie namiejscu :? a biorac pod uwage IMHO nie za dobra wydajnosc tejze mobo... moim zdaniem jest tylko jeden typ ;) ;) abit nf7-s + antek 1700+ DLTC3 Typ Lagiera jest najlepszym rozwiązaniem. :) .W tych czasach juz sie nie opłaca normalnie kupować nic na KT400.NF2 teraz rządzi i to najlepiej jest kupić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klocu Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Abit NF&-s do tego albo legendarny 1700+ dlt3c jiuhb, albo Barton 2500+ (tesh nieźle sie kręcą i nowsze jądro :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Jezeli masz mało kasy i chcesz kupić Kt400V to lepiej kup Kt333 jakiś wypasiony model i będzie prawdopodobnie bardziej wydajny od Kt400(taki chipset trochę na siłe ma małe niedociągnięcia np jeżeli chodzi o RAM).Polecam KT3Ultra 2 z MSI ja mam i nie nażekam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Jezeli masz mało kasy i chcesz kupić Kt400V to lepiej kup Kt333 jakiś wypasiony model i będzie prawdopodobnie bardziej wydajny od Kt400(taki chipset trochę na siłe ma małe niedociągnięcia np jeżeli chodzi o RAM).Polecam KT3Ultra 2 z MSI ja mam i nie nażekam.Eee, jeżeli już KT333 to najlepsiejszy Abit KX7 :]. Ale i tak NF2 rulez;]. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Jeżeli chodzi o procek to zrób jak poradzili kumple wyżej1700+,ja kupiłem 1800+ :( i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o nie chce się kręcić najwyżej go z 1533@1692 i potem out.No moze dlatego że jest na 0.18 microna robiony i <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianym jądrze .A moze ja jestem lewy i tyle .Jeżeli ktoś coś by mógł pomóc to również proszę o posty. :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 No tak stary nforce 2 rulest,zgadzam sieale jak nie ma kasiory to KT333ultra 2MSI (deluxe)jest git i to tylko za 329zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 luknij sobie na www.chip.pl tam są testy płytek głównych pod antki, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 No tak stary nforce 2 rulest,zgadzam sieale jak nie ma kasiory to KT333ultra 2MSI (deluxe)jest git i to tylko za 329złTo wolał bym teog ESC l7s7a2 PS. MAT jesteś zajebisty 3 posty pod rząd :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob3k Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Abit NF7-S i Athlon 1700+ JIHUB jezeli kasy nie styka EPOX 8RDA+ i Athlon 1700+ JIUHB kupuj plyty tylko na N-Force 2 :> IMHO najlepsze chipsety dostepne teraz na rynku :> pewnie jak kupujesz te dwie rzeczy to bedziesz musial zmienic radiator z wentylkiem.. najlepszym rozwiazaniem jest Volcano 7+ (149 zł) jezeli wolisz tanszy to bierz GlacialTech igloo 2500 (80 zł) i daje rade.. jest o 1-2 stopnie gorszy od volcano a 20db cichszy.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Czemu nikt nie poleci soltka na nforce. tosz to zachepista plyta za mala kase, tak pod wzgledem wydajnosci jak i podkrecalnosci (leci powyzej 200 fsb bez modow)! Ponadto serial ata, lan, 6ch sound,raid. 550 sztuk zlota. Moze powinienes rozwazyc takze ta pozycje. pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 No co chcesz Grinch chciałem mieć status użytkownika :D ,po za tym ciągle mi się coś przypominało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 No co chcesz Grinch chciałem mieć status użytkownika :D ,po za tym ciągle mi się coś przypominało ;) nie zauważyłeś przyciska zmień ?? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Czemu nikt nie poleci soltka na nforce. tosz to zachepista plyta za mala kase, tak pod wzgledem wydajnosci jak i podkrecalnosci (leci powyzej 200 fsb bez modow)! Ponadto serial ata, lan, 6ch sound,raid. 550 sztuk zlota. Moze powinienes rozwazyc takze ta pozycje. pzdr A no fakt,niedopatrzenie.Wiec ja polecam Solteka FRN2-L/RL.Swietna plytka niczym nie ustepujaca ABIT'owi pod wzgledem wydajnosci ,a tansza.A jesli chodzi o mozliwosci O/C to na tym solteku mozna wyciagnac wyzsze fsb niz u Abita/Epoxa bez jakichkolwiek Vmodow itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Czemu nikt nie poleci soltka na nforce. tosz to zachepista plyta za mala kase, tak pod wzgledem wydajnosci jak i podkrecalnosci (leci powyzej 200 fsb bez modow)! Ponadto serial ata, lan, 6ch sound,raid. 550 sztuk zlota. Moze powinienes rozwazyc takze ta pozycje. pzdr A no fakt,niedopatrzenie.Wiec ja polecam Solteka FRN2-L/RL.Swietna plytka niczym nie ustepujaca ABIT'owi pod wzgledem wydajnosci ,a tansza.A jesli chodzi o mozliwosci O/C to na tym solteku mozna wyciagnac wyzsze fsb niz u Abita/Epoxa bez jakichkolwiek Vmodow itd. Jakieś dowody - czy czyste dywagacje ?? Daj jakiś linki itd., bo takie stwierszenie jest bardzo ryzykowne - to jakie FSB można na tym Solteku zrobić ?? Na Abicie bez żadnych modów Mufa ustawił 237MHz (i nie ma w tym nic nadzwyczajnego)- daj dowód na wyższość Solteka.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob3k Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 soltek > Abit ?? ..cos Ty.. ;> Abit to Abit.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Prosze bardzo http://thecrucible.ca/reviews/nforce2/ Wlasie mam na testach tego solteka i jest cacy 10x230.Moze troszke sie zagalopowalem z ta wyzszoscia,ale wszechobecne ahy i ohy nad tym abitem sa troszke naciagane i moim zdaniem ten soltek jest rownie dobra plyta jak NF7-s .Wracajac do O/C na solteku tamasir wspominal cos o synchronicznej pracy na fsb250 i bez Vmodow !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 tak samo nf2 i tak tego duzo idzie,rosnie nam nowy monopolista (moze nie nowy tylko w innej dziedzinie) zapomnieliscie do czego doprowadzila reklama gf1 to wam przypomne - mamy juz dwie firmy graficzne na rynku i wesolo nie jest gf1 zamydlil wam oczy badziewnym T&L ,a na dual nf2 sikacie po nogawkach tak ciezko miec troche wlasnego rozumu :-D moj typ to Abit KD7 ,a za mniejsza kase Epox 8K5A3+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 znalazlem tego posta za fsb250 na Solteku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=285...=asc&highlight= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 ... moj typ to Abit KD7 ,a za mniejsza kase Epox 8K5A3+ Ten z Komputronika na zamówienie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 ... moj typ to Abit KD7 ,a za mniejsza kase Epox 8K5A3+ Ten z Komputronika na zamówienie ?? tak dokladnie (jezeli na to zamowienie wogole da sie kupic :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...