Skocz do zawartości
MARTiiii

Router Adsl -> Router Wifi -> 2 Komputery

Rekomendowane odpowiedzi

Cos zle robimy i nie wiem za co sie zlapac. Mamy dwa domki w sieci na kablu. U kolego stoi Router ADSL (jakis TPLINK i Netia). U niego smiga i jest ok.

Problem jest u mnie w drugim domku... gdzie stoi Router Wifi (jakis Pentagram Cerberus) ktory rozdziela sygnal na komputery u nas w domu. Polaczyc sie z tym routerem mozna ale netu juz nie ma, nie wychodzi dalej.

Pytanko czy koncowki kabla miedzy routerem ADSL w jednym domku, a tym drugim routerem w drugim domku powinny byc zarobione tak jak do zwyklego kompa czy scrosowane??? Chyba tak to sie nazywalo - nie pamietam.

Kabel w tym drugim domku powinien byc podpiety w ruterze pod WAN czy tak jak kompy?

Czy cos w tym drugim lub pierwszym routerze trzeba ustawic ponad typowy standart (czyli wlasciwie nic)?

Dzieki za wszelka pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U niego w LAN tak jakby wpinał kolejnego kompa, u Ciebie w WAN. Końcówki standardowo zwykłe (na crossie nigdy nie próbowałem ;) aczkolwiek pewnie by sobie przestawił sam).

Jeśli on ma DHCP to przypuszczam, że u Ciebie nie będzie można przydzielać po DHCP tylko na sztywno.

Podobny problem jest tu w jakimś poscie z dziś opisany, tylko po WiFi.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi