MARTiiii Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Cos zle robimy i nie wiem za co sie zlapac. Mamy dwa domki w sieci na kablu. U kolego stoi Router ADSL (jakis TPLINK i Netia). U niego smiga i jest ok. Problem jest u mnie w drugim domku... gdzie stoi Router Wifi (jakis Pentagram Cerberus) ktory rozdziela sygnal na komputery u nas w domu. Polaczyc sie z tym routerem mozna ale netu juz nie ma, nie wychodzi dalej. Pytanko czy koncowki kabla miedzy routerem ADSL w jednym domku, a tym drugim routerem w drugim domku powinny byc zarobione tak jak do zwyklego kompa czy scrosowane??? Chyba tak to sie nazywalo - nie pamietam. Kabel w tym drugim domku powinien byc podpiety w ruterze pod WAN czy tak jak kompy? Czy cos w tym drugim lub pierwszym routerze trzeba ustawic ponad typowy standart (czyli wlasciwie nic)? Dzieki za wszelka pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 (edytowane) U niego w LAN tak jakby wpinał kolejnego kompa, u Ciebie w WAN. Końcówki standardowo zwykłe (na crossie nigdy nie próbowałem ;) aczkolwiek pewnie by sobie przestawił sam). Jeśli on ma DHCP to przypuszczam, że u Ciebie nie będzie można przydzielać po DHCP tylko na sztywno. Podobny problem jest tu w jakimś poscie z dziś opisany, tylko po WiFi. Edytowane 3 Lipca 2009 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...