Skocz do zawartości
Bartek1

Epox 8KHA+ i pamięci 2700

Rekomendowane odpowiedzi

Mam płytę Epox 8KHA+, w instrukcji pisze, że ta płyta obsługuje pamięci do 2100. Mam kość 2700 (256MB) i chodzi bez problemu, ale gdy dołożyłem do niej drugą taką kość 2700 (256MB) to w grach komp mi się wiesza. Gdy wypinam kość i zostaje tylko jedna wszystko chodzi ok. Czy może to być wina płyty czy kość jest uszkodzona??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej wina RAMow.

Nie tak dawno jechalem na 8KHA+ i mialem 2 x 256MB TwinMOS PC 400 i smigaly az milo.

Sprawdz pamieci MemTestem , lub GoldMemory.

Czy pamieci sa tego samego producenta ?

Jakie to pamieci ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie podkręcałem standard duron 1ghz, a pamięci niefirmowe czyli PC te za ok 135 zł 256 MB. Ta kość już była raz wymieniana (reklamacja -poprzednia kość też walnięta, chyba mam dużego pecha) Teraz myślę kupic nową płytę. Prawdopodobnie Epoź 8RDA+ i chyba wezmę też nowe kości RAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie kosc

jak masz fsb100 to kazda powinna chodzic,nawet taka z duzym poborem pradu

po co chcesz wymieniac mobo jak masz D1000 ,nie masz w co forsy wkladac,to kup porzadne pamieci ,jak proc chcesz zmieniac ,to spojrz na moj podpis ,to jeszcze nie moje ostatnie slowo (tylko vmoda musze zrobic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wstydem przyznaję, że zaszła pomyłka. Jedna z tych kości ta którą już miałem to Seitec (333) Cl 2.5 a druga ta dokupiona to PC (333) czy możliwe jest że razem nie będą działać, osobno chodzą ok, a jeśli tak to której się pozbyć a którą lepiej zostawić, czy może obie wymienić na jakieś inne (do wykorzystania na płycie z nforce2 w dualu). Mogą być np TwinMos??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wstydem przyznaję, że zaszła pomyłka. Jedna z tych kości ta którą już miałem to Seitec (333) Cl 2.5 a druga ta dokupiona to PC (333) czy możliwe jest że razem nie będą działać, osobno chodzą ok, a jeśli tak to której się pozbyć a którą lepiej zostawić, czy może obie wymienić na jakieś inne (do wykorzystania na płycie z nforce2 w dualu). Mogą być np TwinMos??

Tak

Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...