markwladca Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Czytam, czytam i do żadnego rozsądnego wniosku nie mogę dojść. Chcę kupić 2 dyski 500gb i połączyć w raid 0 zależy mi głownie na wydajności. SEAGATE BARRACUDA 500GB ST3500418AS czy SAMSUNG 500GB HD502HI Który wybrać ? Cena praktycznie taka sama, barka trochę szybsza. Gdyby nie opinie o awaryjności nowych barek już bym zamówił. Może ktoś rozwieje moje obawy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Seagate będą wydajniejsze, ale RAID 0 + Seagate to co najmniej podwojona możliwość utraty danych. Ja bym brał Samsungi, będzie ciszej i bezpieczniej ale nie wiele wolniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jay007 Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 a czy 2 dyski WD Caviar SE16 500 GB WD5000AAKS nadają się do Raid? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Z tego co wiem, to WD kupuje się 640GB a Samsungi F2EG 500GB albo 1TB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 markwladca napisz które dyski wybrałeś bo sam zastanawiam się na takim samym wyborem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...