Guma104 Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Witam Jak w temacie mam GF 9600 kupiony w zeszłym roku w sierpniu do niedawna było spoko, komp chodził ok ale od miesiąca zaczął wyć (wentyl na GPU) początkowo dałem sobie spoko ale teraz to już nie mogę wytrzymać ciągle wyje, wyje i wyje szczególnie to słychać jak siedzę wieczorem online A teraz pytanko jak obniżyć pod Vista 64bit obroty wentylatora GPU dodam ze próbowałem RivaTuner v2.24 i ze GPU-Z 0.3.4 wyświetla tylko temperaturę około 47 *C natomiast prędkości wentylatora nie czyli 0% - wartości w spoczynku W EVEREST Ultimate Edition jest prędkość wentylatora 100% Dodam ze nasmarowałem go oliwą maszynową ale to nic nie dało oraz wyczyściłem całego kompa Czy Musze zmienić chłodzenie?:( HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Wentylator ma prawdopodobnie tylko 2 kabelki i wtyczkę 2-pin. Takiego wentylatora nie można regulować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Kup sobie regulator obrotów taki za 9zł pentagrama albo zalman fan mate, podłącz pod wentylator na grafice i ręcznie sobie ustaw prędkość wentylatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma104 Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 (edytowane) Dzięki za info powiem szczerze ze nawet nie zwróciłem na to uwagi, pewnie tak zrobię jak piszesz czeka. Dzięki za pomoc pozd. Edytowane 4 Lipca 2009 przez Guma104 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...