Skocz do zawartości
Kotan

Problem Z N95 8gb

Rekomendowane odpowiedzi

oststnio w robocie stalem prawie 6 godzin przy grillu. gdy wyciagnełem ktory mialem w kieszeni zobaczylem ze nie działa poprawnie. zaczął wariować i sam wchodził do różnych funkcji ( jak by zablokowały sie klawisze i same sie wciskały) rozebrałem ponieważ myslalem ze styki sa uwalone i gdzies sie robi zwarcie. jednak nietstey umycie nic nie dało. Przyciski które nie działaja to wejscie do Menu strzałka w prawe i do dołu. na poczatku wszytskie cyfry chodziły idealnie ale teraz juz nawet 3 i 6 ciezko działa. czasem zaskoczy czasem nie. czy ktoś jets w stanie powiedziec mi co to moze byc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec tak dalsze obiawy :) rozkrecilem tel. i umyłem wszytskie styki i przetarłem złacza klawiszy spirytusem technicznym. nic to nie dało. telefon lezał wyłączony pare dni i w końcu włączyłem go i podładowałem zeby muzyki chociaz posłuchać. co sie okazało. po naładowaniu ( przed dalej nie działało) wszytskie klawisze działały i wszytsko bylo ok :) gdy jednak tel. sie rozładował znow przestał działac ale tym razem tylko klawisz Menu. Reszta działa sprawnie. Czy teraz ktos jest w stanie powiedziec mi o co chodzi ??:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to to samo ale w mojej 6600 mialem identycznie z klawiszami, tyle ze u mnie stalo sie to od wilgoci - troche mokra kieszen. Winowajcami okazaly sie dwa uklady odpowiedzialne za klawiature, koszt wymiany w zaprzyjaznionym serwisie 30zl:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi