TheNaturaT Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 (edytowane) Witam wszystkich:)Trochę mi sie nudzi ostatnimi czasy... a ze wizualnie - wnętrze mojej budy było na poziomie średniej krajowej nadszedł czas na mała modyfikacje. W rolach głównych dzisiejszego odcinka – NZXT ALPHA, reżyseria JA :-P Mam nadzieje ze wyjdzie dobrze. W sumie moj pierwszy mod kompa;) Na samym początku może kilka fotek jak buda wyglądała przed wzięciem udziału w programie „pimp maj pisi” Ogólny zarys moda - uporzadkawac burdel z kablami (na zdjęciach wygląda to gorzej niż było naprawdę wcześniej. Ale niestety zanim zrobiłem zdjęcie, rozkopałem kable:P ), żółty oplot na owe kable, do tego malowanie wnętrza na czarny-mat, a na sam koniec katoda UV do podkreślenia efektu :-) Tak czy inaczej: Oploty kupione, farba kupiona, katoda jest, papier i rurki sa... czas na zajecia praktyczno techniczne... :D Aaaa i najważniejsze – T/\/T Modding Tool Kit – roboty rzecz jasna własnej. Dobra czas się wziąć do roboty… pkt1. Rozbieramy gada na części pierwsze:P Troche polezy top-less. Zabieram się za kabelki troche tego bedzie niestety… Update soon... Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez TheNaturaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Zarys zapowiada się ciekawie. Pod farbę zastosował bym jednak jakiś podkład - lepiej będzie się prezentował lakier po malowaniu Czekam na dalszy rozwój moda - pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Mialy byc kabelki... ale jednak bedzie malowanie. Stanowisko pracy gotowe - zaczynamy:D Przeczyszczenie papierem z 2 razy, odkurzanie calego syfu. Na koniec odtluszczanie i jazda z malowaniem :) Na sam poczatek górna blacha i tyl... na koniec to co najlepsze - czyli buda;) Warstwa pierwsza (zapomnialem zrobic fotki tylnej blachy ale co tam - nic szczegolnego:P) Niestety w trakcie prac nie mial kto zrobic zdjecia:P Brak chetnych asystentow :P W sumie jedna warstwa by wystarczyła, bo o dziwo ładnie wszystko pokryło ale profilaktycznie bedzie jeszcze jedna. Teraz troche przeschnie i jedziemy dalej;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Mam pytanko. Jaka średnica tych oplotów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 (edytowane) 6, 10 i 16mm. Chciałem jeszcze 4mm, ale maja byc dostepne dopiero kolo 10 lipca, wiec nie chcialo mi sie czekac (kupowalem tydzien temu), a roznica 2mm zbyt wyrazna nie jest EDIT: Po 2 warstwie malowania: Teraz czas na oploty:) Edytowane 6 Lipca 2009 przez TheNaturaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) Sry za double post. Chcialem UPP topika. Oploty zrobione, wszystko w budzie. Kabelki poukladane (w miarę). Wrzucam kilka fotek z postepu prac :) wycinaaanki... Wyklejanki... Wszystko oplecione. Czas na wlożenie PSU do budy: No i czas na ulozenie całości... A tak to wyglada w calosci. Zostało tylko zamontowanie katod i założenie bocznego panelu. Niestety nówka Revolteca dziwnym trafem byla wadliwa i robila zwarcie. Takim oto sposobem jedna z nich swieci a druga się jarzy i cicho skwierczy. Jutro poleci na gwarancje. Edytowane 8 Lipca 2009 przez TheNaturaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 fajny kolor oplotow, ale niestety wydaje mi sie ze taka kolorystyka zielen na czerni, bedzie uwidaczniac wszelkie kabelki, jak by byly rowno i pieknie poprowadzone - bajera, ale obawiam sie ze w tej budzie ciezko Ci bedzie tego dokonac. Tak czy siak oploty mnie zaciekawily :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Fajny ten kolor MountainDew ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) ciekawie to wyglada kolor oplotow ,ale te kable poukladaj zeby sie niekrzyzowaly ,przymocuj do blachy :) a i jeszcze pomalowalbym naped na czarno zasilacz i chlodzenie gore bedzie to lepiej wygladalo:)no i ten wiatrak tez bym dal w tym kolorze co kable:) Edytowane 9 Lipca 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) No kabelki jeszcze niepoukladane sa. W kazdym razie 2 kable - molexy i sata beda schowane pod gorna czescia obudowy, tak ze ich nie bedzie widac. I tak nie sa uzywane wiec nie ma sensu zeby byly na widoku. Napedu malowac nie musze bo bedzie ladnie schowany za bocznym panelem, tak ze go w ogole nie widac. Chyba ze ktos bedzie patrzyl w gore z wysokosci blatu biurka:P fajny kolor oplotow, ale niestety wydaje mi sie ze taka kolorystyka zielen na czerni, bedzie uwidaczniac wszelkie kabelki, jak by byly rowno i pieknie poprowadzone - bajeraKabelkow praktycznie nie widac. Przy robieniu zdjecia "flesz" troche przeswietlil i wnetrze oplotu bylo widac. Przy UV kompletnie nie widac zadnego kabelka. Niestety musze czekac na nowa katode. Stara (nowa) poszla z dumem;P Myslalem wymienic wentyl ale narazie nie mam wolnej kasy. Te wentyle maja moze z 4 miesiace. Kupilem je zanim mialem na mysli jakikolwiek mod obudowy. Mialy byc tylko do ciszy:P:P Co do PSU, to poki co go jeszcze nie bede malowal. Moze w nastepnym modzie. Edytowane 9 Lipca 2009 przez TheNaturaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 mam pytanie na zdjeciu cyt: "Aaaa i najważniejsze – T/\/T Modding Tool Kit – roboty rzecz jasna własnej." te dwie rurki skad masz? czyzby to byla antena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 tak. Antena z telewizora marki PHILIPS. Przecialem szlifierka katowa zeby sie nie skrzywila na koncowce. Przy zabawie z nożycami do blachy troche kiepsko to wychodzilo. Zasadniczo kazdy element sie przydal. Srednia srednica - do wyciagania molexow. Najwieksza do przeciagania kalbi przez oplot, a najmniejsza chyba cos z kablami od wentyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) wlasnie czegos takiego szukam potrzebne mi bo nie moge sciagnac kabla z molexa ale zadne w domu radio nie ma takiej anteny xd :mur: ale sasiad ma radio z taka antena ide do niego na kawe :lol: :lol: :lol: Edytowane 9 Lipca 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Elegancko. Mi to przypomina takie jakby "macki" :D. Ciekawy efekt Jak bym tylko zmienił koszulki termokurczliwe na kolor podobny do oplotu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Imo oplot zdecydowanie za krótki , powinien zaczynać się w zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) Jak bym tylko zmienił koszulki termokurczliwe na kolor podobny do oplotuMyslalem nad wrzuceniem zoltych, ale kiepsko to wygladalo. Kolor byl ze tak powiem - zbyt wyrazisty. Troche badziewnie to wygladalo - moim zdaniem:P Dlatego dalem czarne. Pasuje do zlaczek;) Imo oplot zdecydowanie za krótki , powinien zaczynać się w zasilaczunie kazdy ma mozliwosc rozkrecenia PSU. Mam go poki co na gwarancji. PC jest stosunkowo nowy. Jesli cos wysiadzie to oplot mozna zawsze sciagnac. A zerwanie plomby mi juz niczego nie da. Pozatym tego odcinka 3-4cm bez oplotu w ogole nie widac. Boczny panel ma ramke okolo 10cm, wiec jest to nierealne do zobaczenia. Chyba ze bedzie mi ktos lezal na blacie biurka/ parkiecie i ogladal psu od dolu. Raczej malo realne - chyba?? :> :> Skoro nie widac roznicy, po co przeplacac? Edytowane 9 Lipca 2009 przez TheNaturaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Troche mnie jednak zeszlo z wrzuceniem finalnych fotek;P Nadrabiam straty. Z daleka: (troche jaskrawo wyszlo z tą zielenią na zdjęciu-mankament yfrowki:P) Niepotrzbne kable są schowane pod górną blachą obudowy i są praktycznie niewidoczne. Część kabli poprowadzona tyłem obudowy. Tak jak mówiłem wcześniej nie widać części kabli które nie były oplecione. Wszystkie braki są ładnie maskowane przez panel boczny. W każdym razie nic się nie rzuca w oczy=] Tutaj zdjęcia juz trochę bliżej: Z innego kąta... Kilka zdjęć ze zbliżeniem na oploty. Jak mówiłem wcześniej - kabli w oplocie nie widac praktycznie w ogóle. I jeszcze jeden... Niestety zdjęcia nie są w stanie oddać pełngo koloru całości jak i głębi efektu. Czekam na wasze opinie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 ekstra :) tylko postaraj się je bardziej schować i weź dodaj trochę więcej światła, jakieś katody czy coś ;) i wentyl zmień pod kolor ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 podoba mi sie zawsze uwazalem ze te kolory ze soba sie gryza a tu nie spodzianka :) suuperrrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 ekstra tylko postaraj się je bardziej schować i weź dodaj trochę więcej światła, jakieś katody czy coś i wentyl zmień pod kolorChodzilo mi o to zeby wnetrze nie bylo bardzo oswietlone. Nie chcialem zrobić z kompa lampki nocnej. Same katody UV daja ciekawe delikatne niebiesko-fioletowe swiatło we wnętrzu, ale niestety ciezko zrobic takie zdjęcie. Nie mam dobrej cyfrówki/lustrzanki - niestety ta 1 nie działa. Fotki robione KC910 - redukcja ISO nie oddała pełnego efektu:P Wentyl kiedyś zmienie - jak juz wczesniej pisalem - wrzuce któregoś pięknego dnia szybę zamiast plexi. podoba mi sie zawsze uwazalem ze te kolory ze soba sie gryza a tu nie spodzianka suuperrrrMyslalem ze kolor oplotu z UV bedzie bardziej emm... zółty. Ale i tak jestem mile zaskoczony. Panowie podeślijcie mi jakas dobra cyfrówke...:P:P:P Przydaloby sie lepsze zdjęcia zrobic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Mógłbyś zapodać linkiem lub info gdzie kupiłeś te oploty? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 http://porzadekwkablach.pl/Rozciagliwy_opl..._sr_6mm-54.html pewnie te tez zakupiłem dla siebie zielone jakoś nie mam czasu żeby opleść mojego ocz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) Jaki to lakier? sprawdził się, nic nie odłazi itp? Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez m40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 (edytowane) http://porzadekwkablach.pl/Rozciagliwy_opl..._sr_6mm-54.html pewnie te tez zakupiłem dla siebie zielone jakoś nie mam czasu żeby opleść mojego ocz Ta dokladnie te kupilem. Od polowy lipca wiem ze sa dostepne 4mm oploty w roznych kolorach. Ja nie mialem cierpliwosci na czekanie:P Jaki to lakier? sprawdził się, nic nie odłazi itp?Lakier Dupli-Color czarny mat, do karoserii samochodowej. 18PLN w Castoramie. Nic nie odchodzi, zadnych odpryskow ani niczego podobnego. Zanim zmontowalem wszystko w calosc i poukladalem kable - dziesiątki razy uderzylem wtyczkami z PSU w blache i nic. Najmniejszego sladu. Jedyne minimalne otarcia sa miedzy "zaczepami" bocznego panelu a otworami. Z tym ze te male otarcia byly nawet przy fabrycznym malowaniu przed modem - ponadto sa niewidoczne. Nie ma takiej mozliwosci zeby ocierajacy sie metal nie pozostawial trobnej rysy. Impossiiibileee. :D Wkrotce mam zamiar wziac sie za moj notebook Acer'a. Jakis maly mod z malowaniem na czarno + wstawka z grafiki. Musze tylko fundusze podreperowac. Koncepcja juz jest:-) Wracajac do lakieru - robilem probe na plastiku do next moda i trzyma o dziwo mocno. Plastik tylko przetarty papierem. Jedna warstwa a trzyma swietnie. Drapalem paznokciem i nic;-) Jak na 18pln za puche - nic tylko brac :P:P BTW - widzial ktos moze male puszki lakieru w sprayu?? Tzn wiem ze sa tylko nie wiem w jakiej cenie. Nie mam czasu do obi/casto skoczyc. Edytowane 12 Sierpnia 2009 przez TheNaturaT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Nie ma takiej mozliwosci zeby ocierajacy sie metal nie pozostawial trobnej rysy. Impossiiibileee. :D Przy lakierowaniu proszkowym jest to możliwe ;) na moim boku i szynach nie ma ani jednej ryski ;) Co do oplotów to 4mm na pojedyńcze kable będzie ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Ta na pojedynczy kabel 4mm w sam raz jest. Sam sie chcialem tak pobawic ale jakos tak wyszlo ze polecialy wieksze srednice:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 To wygląda jak LC bez LC :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...