Makchiavelli Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Chciałem prosić o pomoc w ściągnięciu Sim Lock'a z telefonu. Mam jednak nadzieje, że każdy tutaj będzie mógł otrzymać pomoc w usunięciu tej blokady. Mam dwa programy, NokiaFree Calculator i UltimateCalculator. Niestety nie mogę nadal ściągnąć blokady z Noki 1208. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Nie jestem na bieżąco w temacie, ale wg mnie na ten telefon nie działają te kalkulatory, bo są za stare. Aby ściągnąć simlocka z tego telefonu trzeba: - użyć boxa - iść do serwisu - iść do operatora sieci komórkowej Kody i inne cuda można sobie wybić z głowy. Ewentualnie poczytaj w Sieci, czy X-sim/TurboSim podejdzie do tego modelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Nie jestem na bieżąco w temacie, ale wg mnie na ten telefon nie działają te kalkulatory, bo są za stare.+1 Wprawdzie nie umiem tego fachowo nazwać, ale już od modelu 6310i kalkulatory przestały działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 To lipnie, ze kalkulatory mi nic nie dadza - w zasadzie juz probowalem i lipa ale myslalem, ze jakims innym sie da. No coz, chcialem koledze sciagnac ale jednak bedzie musial placic w komisie. BTW Co to ten BOX? Jakby tak kolega sobie kupował karte Orange w salonie Orange to by mu za darmo sciagli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Tzn kalkulatory dostępne w Sieci nie działają, ale mi pani w Play ściągnęła kodem z 6500slide. Box to specjalne urządzenie do ściągania simlocków i ogólnie serwisowania telefonów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 kalkulatory dzialaja, tym bardziej do tak starego telefonu jak nokia 6310i trzeba tylko znalezc "dobra wersje" takiego kalkulatora, jezeli wpisales zly kod wiecej niz 5 razy to o sciagnieciu kodem mozesz juz zapomniec, pozostaje sposob/y w/w, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Że kalkulatory działają na starszych Nokiach to wiem, bo sam tak ściągałem z 3310 i bodajże 6020. Problem w tym, że od czasu gdzieś koło 6610i przestały działać i teraz tylko boxy. Od BB5 w górę chyba nie działa nic innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaan Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 W SonyEricssonach na szczęście da się ściągnąć simlocka domowym sposobem, wykorzystując ogólnie dostępne programy. Mój poradnik dotyczący K310i (2-gi link, zjechać na dół i wyświetlić w pełnej wersji) http://www.google.pl/search?q=Debranding+S...lient=firefox-a Poradnik do nowszych telefonów postaram się w końcu napisać, na razie proszę pisać na GG 1248072. Pomogę. WAŻNE- aby zdjąć simlocka, trzeba mieć DZIAŁAJĄCY telefon, czyli posiadać kartę na którą jest simlock lub Turbo-SIM/X-SIM. Ewentualnie można w pewnym momencie procedury podejść do serwisu i poprosić o udostępnienie takiej karty (w Rabce 10zł). Ze względu na to, że nie dam rady monitorować powstających na forum postów (siedzę na innym), proszę wszystkich userów o podanie moich namiarów autorom takich tematów. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiltel Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Że kalkulatory działają na starszych Nokiach to wiem, bo sam tak ściągałem z 3310 i bodajże 6020. Problem w tym, że od czasu gdzieś koło 6610i przestały działać i teraz tylko boxy. Nie w prowadzaj w błąd bo praktycznie wszystkie modele dct-3 i dct-4 (poza kilkoma wyjątkami)można zrobić kalkulatorem 6610i też tylko trzeba ustawić odpowiednie parametry w kalkulatorze a nie używac defaultowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...