Skocz do zawartości
panzar

Części Do Kibla, Kilka Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

witam drodzy WCerzy :rolleyes: , przymierzam się do złożenia LC na własną maszynę i miałem nadzieję że uda mi się obejść bez tego tematu, ale no niestety nie bardzo. uprzedzam nie będzie to typowy temat z pytaniem o komplet części aż tak ułomny to ja nie jestem ;)

mój set up będzie wyglądał następująco

i7 920 @4.0Ghz (XSPC delta V3 albo może nawet GTZ)

Foxcoon Bloodrage (blok dołączony w zestawie ;) )

GTX 260 w SLI (Swiftech MCW60-R Rev.2)

ewentualnie jeszcze chłodzenie ramu na bloczkach thermala.

i teraz zaczynają się schody :mur: liczę na waszą pomoc.

pytanie Nr1 odnośnie chłodnicy - mam ograniczone miejsce w budzie (lancool K7), więc mogę zamontować na froncie 240 + ewentualnie 120 na tyle (ale to chyba nie jest cudowne rozwiązanie), chłodnice będą Fasera (seria Xchanger), i czy to da radę (obu, bo budy nie chcę wymieniać budy na jakiegoś kolosa, który nie zmieści mi się na biurku)? na chłodnicę będę montował wentyle Scythe Kaze Maru 1200rpm (warto? są wydajne ale czy względnie ciche? to 140 a pasują na otwory do 120).

pytanie Nr2 odnośnie grafiki - zamierzam zastosować bloki Swiftech MCW60-R Rev.2 i znalazłem na stronie Swiftech'a takie coś - LINK, to cudo jest przeznaczone do wersji 65 nm. czy istnieje możliwość montażu na 55 albo czy istnieje alternatywa? nie bardzo chcę rezygnować z tego rozwiązania bo ma wyczes wygląd a i montowanie miniradiatorków też mi się nie uśmiecha

oraz pytanie Nr3 tak z ciekawości - istnieje jakiś fullcover dla "bloodrejdża?

z góry dziękuję za pomoc. :lol2:

Edytowane przez prznar1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdziles czy te kaze maru 120/140 sie zmieszcza? owszem, maja otwory do montazu 120mm, ale są szersze po bokach i nie wiem czy 2 obok siebie nie będą "sobie przeszkadzały".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do pytania nr. jeden. jeśli nie masz za bardzo miejsca w budzie. moze chłodnice daj na Tył albo górę budy. co do wentyli odpadają. to sa 140 ale maja otwory pod 120. na te chłodnice zakładając wentyle 120 masz moze ze 2 mm luzu. a więc musisz szukac wentyli pod 120. chyba ze dasz tylko jeden. ale to mija sie z celem. Jeśli chodzi o chłodzenie grafy musisz poszukać kompatybilności z kartami w necie. co do trzeciego tak ;D jeszcze pewnie nie został wykonany ale Maniakalny coś juz kombinował :) a wiec najlepiej zgłosić sie do niego jak cos. nawet jeśli jeszcze nie ma to sadze ze byłby w stanie Wykonać go dla Ciebie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie co do wentyli to tego się spodziewałem ale miałem nadzieję że mimo wszystko pasują... co do montażu chłodnicy to mnie olśniło i będę miał możliwość montażu większej ale gdzie to już cii :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi