magistrala Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Witam Mój kolega ma następujący problem: Czyścił komputer i po wyczyszczeniu go gdy go chciał uruchomić niestety nie dało się już. Karta graficzna , pamieći oraz zasilacz były sprawdzane na innym komputerze i te podzespoły chodzą poprawnie. Natomiast zagadką jest procesor, ponieważ podczas czyszczenia zdjął z niego radiator aby wyczyścić. Gdy go założył i chciał uruchomić w tedy komputer nie odpowiadał. Dziś popatrzyłem na ten procesor i w ogóle nie było na nim pasty wiec nałożyłem odpowiednią ilość ale to też nic nie dało. Ciągle pali się po wcisnięciu przycisku POWER dioda czerwona i zółta razem, natomiast do monitora nie dochodzi żaden sygnał bo monitor zachowuje się tak samo jak by się go włączało bez komputera , czyli świeci się chwilke dioda w monitorze na zółto a za ułamek sekundy na pomarańczowo. Czy macie jakieś konkretne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Podejrzewam uwaloną pł. główną. Choć może być też i procesor, ale raczej coś mechanicznie uszkodził na mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 A waitrak na procku dobrze podpięty?? Zresetuj ustawienia bios przy pomocy zworki (musisz odłączyć kabel zasilania na czas tej operacji). Sprawdź, czy grafika i pamięci są dobrze dociśnięte. Sprawdź, czy kable od panelu przedniego dobrze są wpięte w płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magistrala Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Witrak kręci się i jest dobrze podpięty, z karta graficzną jest wszystko wporządku. Wydaje mi się, że problem tkwi w płycie głównej lub procesorze , aczkolwiek może być też coś z kablami. Ustawienia biosu moge zresetować tylko poprzez baterie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...