CCC Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Witam. Problem pojawił się w momencie, gdy próbowałem dostać się do Catalyst Control Center. Przy próbie uruchomienia CCC dostaje komunikat informujący mnie o tym, iż basic view nie obsługuje mojego procesora graficznego, a kiedy klikam na advcanced view CCC już się nie włącza. Próba uruchomienia ATI Smart w usługach systemowych nie powiodła się. Reinstalacja sterowników i wyczyszczenie rejestru nie rozwiązały problemu. Poniżej zamieszczam kilka screenów. Nasuwa się fundamentalne pytanie; jak można rozwiązać ten problem? Z góry dziękuje za wszystkie sugestie. Informacje dodatkowe: Win XP SP3 PL, Catalyst 9.3 xp32, Radeon X1950 XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Może problem z Net Framework? Pobierz i zainstaluj TO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CCC Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Może problem z Net Framework? Pobierz i zainstaluj TO.Dzięki za zainteresowanie. Wygląda na to, że wdarł się jakiś błąd związany z poprzednimi sterownikami ATI /CCC i dopiero następne czyszczenie rejestru, ręczne - bardzo drobiazgowe - usuwanie plików i katalogów mających ati w nazwie z katalogu WINDOWS, SYSTEM 32, dysku C:, Documents and Settings, Program Files, zastosowanie narzędzia Windows Install Clean Up wraz z odinstalowaniem karty graficznej w menadżerze urządzeń oraz świeżą instalacją sterowników ATI, przyniosło pożądany efekt. Wyeliminowanie tego problemu zabrało mi kilka godzin życia mam zatem nadzieję, że stracony czas nie poszedł na marne i komuś jeszcze przyda się moje 'bojowe' doświadczenie :) . pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daryavush Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Dzięki za zainteresowanie. Wygląda na to, że wdarł się jakiś błąd związany z poprzednimi sterownikami ATI /CCC i dopiero następne czyszczenie rejestru, ręczne - bardzo drobiazgowe - usuwanie plików i katalogów mających ati w nazwie z katalogu WINDOWS, SYSTEM 32, dysku C:, Documents and Settings, Program Files, zastosowanie narzędzia Windows Install Clean Up wraz z odinstalowaniem karty graficznej w menadżerze urządzeń oraz świeżą instalacją sterowników ATI, przyniosło pożądany efekt. Wyeliminowanie tego problemu zabrało mi kilka godzin życia mam zatem nadzieję, że stracony czas nie poszedł na marne i komuś jeszcze przyda się moje 'bojowe' doświadczenie :) . pozdrawiam Dodam tylko, że przed instalacją nowych sterów, trzeba odinstalować stare i (!) opróżnić katalog Windows\Temp, dopiero później zrestartować kompa i zainstalować nowe stery; czyli po deinstalacji starych sterów na pytanie, czy zrestartować kompa odpowiadamy NIE i opróżniamy katalog przed restartem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...