laaval Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 wielkie dzieki za ten tekst. niedawno na jakims konkurencyjnym portalu ukazal sie podobny, ale tamten byl totalnie chaotyczny i pomijal wiele istotnych gier. przyznaje sie bez bicia, ze w wiele z wymienionych gier niestety nie gralem, ale w te najwazniejsze jak najbardziej. do dzis pamietam wolfa w szkolnej pracowni na 386 ;) pamietam death mecze w dooma w pracowni na studiach (i jak nas wyganianiano za to ;) jednakze z tych zaprezentowanych gier najbardziej pamietam heretica (jakis czas temu jacys maniacy odswiezyli ta gre dajac nowe tekstury, poprawiajac znacznie grafike - pomimo, ze bylo ladniej, duzo ladniej, to jednak sentyment do oryginala pozostal :), oczywiscie hexen - ale faktycznie szlag czasem czlowieka trafial, zeby znalezc jakis tam klucz :) oczywiscie duke i quake, a descent byl niesamowity. czlowiek sie nakrecil glowa przed monitorem. oczywiscie jako fan gwieznych wojen nie moglem sobie odpuscic Dark Forces czekam z niecierpliwoscia na dalsze czesci, zwlaszcza na Blooda (i ta cholerna raczke, przez ktora mozna bylo dostac zawalu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Han85 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 W opisie Star wars: Dark Forces jest mały błąd - główny bohater nazywał się Kyle Katarn, nie Kyle Kataran :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silvana Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Bardzo zgrabny artykuł, Caleb. Fajnie się czytało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobster Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Ciekaw jestem jak opiszecie złoty rok 1999 :) (Q3, CS, UT) i czy zostanie zachowany obiektywizm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 laaval heretic najlepsza gra hehe a powiesz jak się nazywa ta odświeżona wersja Nie jest to przypadkiem "1.3"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Coś pięknego ;) Pamiętam Doom'a , Wolfa 3d i Terminatora ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) A w 1999 jeszcze trzeba będzie dodać GTA ;] Teraz oglądam blooda i pamiętam że w niego też grałem, ale ojciec mi nie pozwalał haha :D Edytowane 7 Lipca 2009 przez Megol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 A w 1999 jeszcze trzeba będzie dodać GTA ;] Teraz oglądam blooda i pamiętam że w niego też grałem, ale ojciec mi nie pozwalał haha :D GTA FPP? A to ci! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) Artykuł bardzo dobry, ale czasy s3 virge`a nie można zaniedbywać ;). Terminal Velocity się kłania rok 1995. Tytuł jest o tyle ciekawy, że cała akceleracja 3D właściwie zaczeła się od S3 Virge - układ , który w tamtych czasach pokazał co potrafi w kilku tytułach ( descent II, havoc). Nawet mam gdzieś jeszcze płyty o są ;). link dla chętnych przypomnienia historii: http://www.3drealms.com/tv/ Edytowane 7 Lipca 2009 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 GTA FPP? A to ci! :lol: Nie ma to jak oglądać sobie stare gry i zapomnieć o czym jest temat :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Terminal Velocity - dzieki Gregor1230 za linka ;] przypomniales mi tytul jednej z ciekawszych gierek na moje stare 486 ;] A co powiedziecie o grze Terra Nova: Strike Force Centauri z 1996 roku ;] jak dla mnie pamietny tytul :D "inny" niz reszta dzieki paru ciekawym rozwiazaniom :D Dla niewiedzacych o jaki tytul biega LINK di wikipedi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hej1988 Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Wow, powiem że podwójne wow :) Na portalu z którego emigrowałem, takich wspaniałych wspomnień bym nie doznał. Jak wspominam sobie Heretica, doomy... Wielkie dzięki, łezka się w oku zakręciła... nie tylko mi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laaval Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 laaval heretic najlepsza gra hehe a powiesz jak się nazywa ta odświeżona wersja Nie jest to przypadkiem "1.3"? zabij mnie ale nie jestem w stanie odpowiedziec na to pytanie :) pamietam jak mi kumpel przyniosl mi to cos, faktycznie wygladalo to duzo lepiej, ale niestety nie pogralem sobie w to za dlugo - troche moja sytuacja ulegla zmianie i niestety nie mialem za duzo czasu na gry :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj612 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 świetny artykuł, swoją drogą ciekawi mnie jak autor przedstawi późniejszy okres i gry, bo gdybym to ja pisał to uwzględnił bym Turoka, Blood, Shadow Warrior, Half-Life, Quake III, Unreal i Unreal Tournament, Alien vs. Predator, MDK (niby to TPP ale było strzelanie ze snajperki w FPP a że dużo się strzelało to coś w tym jest) Mechwarrior ? Sam nie wiem, Redneck Rampage :D i sam już nie wiem co, co do gier z tego okresu nic dodać nic ująć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Turok to chyba była jedna z pierwszych (jak nie pierwsza) gier, która w pełni wykorzystywała potencjał 3DFX. Pamiętam mojego legendarnego P133 i Voodoo 1. Mając Voodoo było się czym pochwalić ;) A Turok śmigał na nim bardzo płynnie, a ta grafika jak na tamte czasy fenomenalna. Pamiętam jak się jarałem rozmytymi teksturami zamiast zbioru pikseli. Wtedy to było coś, a teraz taka goła tekstura to najczęściej jakiś bug w grze, albo brak jakiejś tekstury ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 No i nie zapominajmy o nieco późniejszym, acz trochę mało popularnym Trespasserze, pierwsza gra z rozbudowaną fizyką :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Nic dodać nic ująć... a co do Terminatora to do dziś wspominam go ciepło... szkoda że nie zrobiono go później na jakimś świeższym enginie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj612 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Masz teraz przecież nowego Salvation :D Co do gierek zapomniałem Medal of Honor (to z PSX, czy nawet Alied Assault) i Call of Duty ;) w Operation Flashpoint też się fajnie pykało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 bardzo zacna recka - aż się łezka w oku kręci. a teraz bonus: - nie traktujcie tego jak reklamę coś dla wielbicieli staroci dla starych wyjadaczy dla młodych także Secret Service powraca możliwość obcowania z "papierową" wersją ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 bardzo zacna recka - aż się łezka w oku kręci. a teraz bonus: - nie traktujcie tego jak reklamę coś dla wielbicieli staroci dla starych wyjadaczy dla młodych także Secret Service powraca możliwość obcowania z "papierową" wersją ;) Za linkowanie pod "Secret Service powraca" powinieneś dostać w dziub ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Za linkowanie pod "Secret Service powraca" powinieneś dostać w dziub ;)no jasne:) liczy się tylko regulamin, a nie to że chce przypomnieć ludzkości to genialne pismo:) a w 2gim numerze wolfenstein :) coś na czasie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...