Kyorlin Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 (edytowane) Witam! Kupilem dzis dysk zewnetrzny Seagate ST315003, kieszen Sun bright, podlaczylem na eSATA-nie wykryl nic,na usb tylko sie zainstalowal ale nie byl widoczny. Pomyslalem ze zresetuje kompa i zobacze cos sie stanie. Tyle ze po ponownym starcie ani dysku zewnetrznego i brak jednej partycji! Jak to sie stalo? Moge to odzyskac? Co zrobic zeby ten dysk zewnetrzny chociaz odpalil? Bardzo prosze o pomoc bo mialem tam 183GB rzeczy ktore sa dosc wazne. Z gory dzieki Edit1:Widac ta partycje w TestDisk tylko nie wiem jak ja odzyskac. Jest tylko opcja Write ale nie wiem jak to dziala. Moze jakies inne oprogramowanie? Edit2: w zarzadzaniu dyskami mam cos takiego-->http://img221.imageshack.us/img221/1150/dysk.jpg Edytowane 6 Lipca 2009 przez Kyorlin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zozol Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Jakiego systemu używasz i jaki masz na nim SP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Jak TestDisk wyświetli listę partycji, to wejdź na każdą (bodajże naciskając P) i sprawdź, czy jej zawartość się zgadza. Jeśli tak, to daj zapis (Write). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyorlin Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Ok,uzylem TestDiska i wszystko wrocilo do normy.Nawet nie wiedzialem,ze to takie proste:P A system Vista SP1 tak ku potomnosci. Dzieki za szybka pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...